U bent hier


OCMW Antwerpen begeleidt ook klanten met psychische en psychiatrische problemen. Algemene informatie over de werking van de diensten die die klanten begeleiden, vind je op de algemene website. Hier geven we per dienst specifieke informatie voor doorverwijzers. 

Sociaal centrum De Wilg

Sociaal centrum De Wilg is een centrum dat gespecialiseerd is in hulp aan OCMW-klanten met psychische en psychiatrische problemen. Informatie over hun werking vind je in de algemene brochure. Verder bieden we nog een aantal intakeformulieren aan.

 

Sociaal centrum de Wilg maakt ook deel uit van 'SARA'. Dit is een samenwerkingsverband voor gemeenschapsgerichte geestelijke gezondheidszorg in Antwerpen. Je vindt hier een voorstelling van SARA.

 

Dagcentrum De Ridder

 

Dagcentrum De Vinken

 

Opname in een psychiatrisch verzorgingstehuis

Wie niet voldoende inkomsten heeft om zijn verblijf in een psychiatrisch verzorgingstehuis te betalen, kan een beroep doen op het OCMW.

Een tussenkomst in de verblijfskosten wordt aangevraagd bij de dienst Maatschappelijke Hulpverlening aan Residenten (MHR). Een maatschappelijk werker bekijkt of de patiënt aan de voorwaarden voldoet.

Voor de aanvraag tot tussenkomst via het PVT dient volgend formulier te worden ingevuld:

OCMW Antwerpen - sociaal centrum De Wilg

Marnixstraat 16/0001

2060 Antwerpen

03 270 08 40

fax 03 270 08 5

sc.dewilg@antwerpen.be

 

Meer informatie vind je in de brochure voor de psychiatrisch verzorgingstehuizen die de samenwerking met de dienst MHR beschrijft.