Wat gebeurt er met achtergelaten of gevonden fietsen?

De stad verwijdert fietsen die achtergelaten zijn op de openbare weg. Zo blijven straten en pleinen vrij van achtergelaten en verwaarloosde fietsen.

Achtergelaten fietsen 

Fietsen mogen niet langer dan 2 weken op dezelfde plaats op de openbare weg achtergelaten worden. Ook in een fietsenstalling mag u uw fiets maximaal 2 weken achterlaten.

De politie en de stad hangen een kaart aan achtergelaten fietsen. Op de kaart staat de datum waarop de stad de achtergelaten fiets verwijdert. Zo krijgen eigenaars nog de kans om hun fietsen in orde te brengen. Na verwijdering bewaart de stad de fietsen nog 3 maanden.

Hinderlijk en gevaarlijk gestalde fietsen

Plaats uw fiets in fietsenstallingen. Fietsen vastgemaakt aan bijvoorbeeld straatmeubilair of werfafsluitingen kunnen hinderlijk of gevaarlijk zijn. De stad verwijdert deze fietsen onmiddellijk en bewaart ze 3 maanden. 

Fietswrakken

De stad verwijdert en vernietigt fietswrakken onmiddellijk.

Gestolen fietsen 

Geef diefstal van uw fiets aan bij de politie. Dat hoeft niet op een politiekantoor. Het kan ook online via www.policeonweb.be.

Fiets terugvinden 

Is uw fiets verwijderd of gestolen? Dan kan u ernaar zoeken via www.gevondenfietsen.be.

Gratis fietslabelen

Het is belangrijk om uw fiets te laten labelen met uw rijksregisternummer. Als de politie of de stad uw fiets terugvinden, dan kunnen ze u contacteren. Bovendien zijn gelabelde fietsen minder interessant voor dieven.

Meer info

Achtergelaten fiets of fietswrak melden
Blauwe Lijn
0800 123 12 (gratis)
blauwe.lijn@politie.antwerpen.be

Fiets terugvinden
www.gevondenfietsen.be

Verwante info:

Dit artikel is gedeeld door