Contacteer stad Antwerpen

De Klap en Cinema Rix

Schouwburg De Klap en Cinema Rix staan er elk seizoen weer met een fantastisch aanbod.

Voorgevel en inkom De Klap

De Klap en Cinema Rix

Cultuurcentrum Deurne werd omgevormd tot Schouwburg De Klap met een eigen visie op de toekomst. De Klap is een cultuurhuis van ambassadeurs met kleppers van artiesten op het podium en klappers van medewerkers en vrijwilligers achter de schermen.

Er is alsmaar meer nood aan creatieruimte en daar spelen de Deurnse cultuurhuizen graag op in. De Klap is naast een plek om te genieten van muziek en theater ook een residentieplek voor nieuwe makers waar jonge artiesten de kans krijgen om te creëren, elkaar te ontmoeten en zo ook te versterken. Cinema Rix en De Klap blijven echter onlosmakelijk verbonden met elkaar. Cinema Rix, het kloppende hart van Deurne-Noord, focust op ontmoeting en families met haar gezellige Barix, populaire filmprogrammatie en gevarieerd (partner)aanbod. Samen willen ze vooral families en gezinnen aanspreken, want jong geleerd is oud gedaan.

Vaak trekken de programmatoren van De Klap ook de buurt in met een klassiek aanbod op unieke locaties, gratis vrijdagconcerten in het Openluchttheater van het Rivierenhof en (inter)nationaal circusgeweld tijdens Circus Boelaere. 

Programma

Het programma vind je op www.deklap.be.

Grote zaal cultuurcentrum Deurne
Grote zaal cultuurcentrum Deurne
Grote cultuurcentrum Deurne

Openingsuren ticket- en infobalie De Klap

DagUur
maandaggesloten
dinsdag10 - 17 uur
woensdaggesloten
donderdagenkel telefonisch van 10 - 15 uur
vrijdaggesloten
zaterdaggesloten
zondaggesloten

Tickets kopen

Koop je tickets voor De Klap online via www.deklap.be. Surf naar de voorstelling van je keuze en koop je tickets snel en eenvoudig online. Je ontvangt je tickets onmiddellijk via e-mail.

Dinsdag tussen 10 en 17 uur kan je aan de balie van De Klap ook terecht om tickets te kopen. Bij voorstellingen buiten de reguliere openingsuren opent de ticketbalie één uur voor aanvang. Na iedere voorstelling heb je de mogelijkheid om tickets voor andere voorstellingen te kopen. Je kan betalen met bankkaart of kredietkaart. 

Dinsdag en donderdag tussen 10 en 15 uur is De Klap ook telefonisch bereikbaar via tel. 03 360 85 50. Tickets die je telefonisch reserveert, betaal je tijdens de openingsuren aan de balie op dinsdag tussen 10 en 17 uur. Tickets die na 14 dagen niet worden opgehaald, worden vrijgegeven.

Cinema Rix en buurtbar Barix

Cinema Rix is een warm, open en laagdrempelig, sociocultureel ontmoetingscentrum van, voor en met de buurt. De werking werkt bottom-up, zet sterk in op vrijwilligers, haalt partners in huis, programmeert films en cultuur op maat van de buurt en stimuleert ontmoeting en kruisbestuivingen. 

Cinema Rix is een van de laatste overgebleven buurtcinema's van de stad, in een seventies-infrastructuur. Er is een cultuuraanbod en een uitgebreid filmprogramma, met op dinsdag de eerder cinefiele films van Filmmagie, op woensdagnamiddag familiefilms voor de buurt en ’s avonds de betere films. Ook vinden er activiteiten van externe partners plaats.

In Barix, de gezelligste buurtbar van Deurne-Noord, kan je elke woensdag, donderdag en vrijdag terecht voor een hapje, drankje en een gezellige babbel. Elke week is er een ander kraakvers weekmenu om van te smullen aan zeer democratische prijzen. Ideaal om te combineren met een filmpje of voorstelling in Cinema Rix. Terwijl jij je krant of je favoriete magazine leest, spelen de kindjes in de kinderhoek of waag je met het hele gezin aan een gezelschapsspel. Iedereen is er welkom. Het is een heerlijke plek om te vertoeven, dus kom zeker eens langs! Barix is vanaf nu ook geopend op elke laatste zondag van de maand, van 11 tot 21 uur!  

Cinema Rix en Buurtbar Barix hebben hun plek in de buurt gevonden en worden sterk gedragen door de partners, bezoekers, bewoners en artiesten.

Klik hier voor meer info over Cinema Rix. 

Cinema Rix en buurtbar Barix

Openingsuren Barix

DagUur
maandaggesloten
dinsdaggesloten
woensdag11 - 21 uur
donderdag11 - 21 uur
vrijdag11 - 21 uur
zaterdaggesloten
zondagenkel elke eerste zondag van de maand van 11 tot 21 uur

Meer info

De Klap
Frans Messingstraat 36
tel. 03 360 85 50 
www.deklap.be
deklap@antwerpen.be

Cinema Rix - Buurtbar Barix
De Gryspeerstraat 86
Barix is open op do en vr van 10 tot 16 uur
tel. 03 360 80 90
Info & reserveren via De Klap, tel. 03 360 85 50 of deklap@antwerpen.be
cinema.rix@antwerpen.be
www.deklap.be
www.facebook.com/cinemarix