Contacteer stad Antwerpen

Culturele (t)huizen in Borgerhout

In tegenstelling tot de andere districten heeft Borgerhout geen stedelijk cultuurcentrum. Aan lokale initiatieven is echter geen gebrek, elke dag opnieuw maken deze organisaties het mooie weer in Borgerhout: De Roma, 't Werkhuys, Rataplan, bibliotheek Vrede, Theatergarage en de Academie van Borgerhout (muziek - woord). 

Open Monumentendag in bib Vredegerecht

Allemaal dragen ze Borgerhout en haar inwoners, jong en oud, een warm hart toe. Naast hun eigen, unieke aanbod werken deze partners ook nauw samen met elkaar om alle Borgerhoutenaren een boeiend en divers cultuuraanbod te bieden. 

Activiteiten gaan zowel door in hun huis als in de Borgerhoutse publieke ruimte. Vanuit het district ondersteunen we deze samenwerking maximaal, onder meer door samenwerking met de cultuurantenne. 

Behalve het organiseren en bijdragen aan tal van cultuurprojecten, bieden enkele van deze organisaties ook ruimtes aan voor evenementen (De Roma, Rataplan en Theatergarage) of verenigingen ('t Werkhuys). Zaalzoeker is een handige tool bij het zoeken naar ruimte voor uw project. 

Contacteer hen

Ontdek het culturele aanbod, de openingsuren, contactgegevens en veel meer! 

De Roma

Rataplan

't Werkhuys

​Theatergarage

Bibliotheek Vrede

Academie Borgerhout

Marker

Dit artikel is gedeeld door