Contacteer stad Antwerpen

Zorgparking

Dokters, verplegers en andere zorgverstrekkers vinden niet altijd een parkeerplaats dichtbij de woning van hun patiënt en verliezen daardoor veel tijd. Zorgparking biedt een oplossing voor dat probleem.

Zorgparking sticker op een garagepoort

Aanvraag Zorgparking

Parkeerkaart voor Zorgparking aanvragen of parkeerplaats als Zorgparking aanbieden.

Aanvragen

Wat is Zorgparking?

Zorgparking is een parkeerplaats, bijvoorbeeld voor een oprit of garage, die burgers ter beschikking stellen aan zorgverstrekkers. Tijdens huisbezoeken kunnen ze hier tussen 8 uur 's morgens en middernacht 45 minuten gratis parkeren. Hierdoor vinden zorgverstrekkers sneller een parkeerplaats. Dit levert hen per patiënt wel 5 tot 10 minuten extra op.

Marker

Je bent zorgverstrekker

Ben je zorgverstrekker in de thuiszorg en beschik je over een RIZIV-nummer? Vraag dan een parkeerkaart voor Zorgparking aan. Je herkent Zorgparking aan de speciale sticker op de garagepoort of oprit. Het enige wat je moet doen is de parkeerkaart met jouw gsm-nummer achter de voorruit plaatsen. Zo kan de bewoner je contacteren om de plaats vrij te maken als het nodig is.

Je kan online een parkeerkaart voor Zorgparking aanvragen.

Lees ook het reglement. Bij inschrijving geef je jouw akkoord aan dit reglement.

Je hebt een garage of oprit

Je kan zorgverstrekkers helpen door hen voor jouw garage of oprit een Zorgparking aan te bieden. Na inschrijving ontvang je een sticker om op jouw garagepoort te kleven. Zo weten zorgverstrekkers dat ze deze parkeerplaats mogen gebruiken. Moet je toch dringend weg? Dan kan je altijd bellen op het gsm-nummer dat op de kaart achter de voorruit van de auto staat. De zorgverstrekker verplaatst de auto dan zo snel mogelijk.

  • Je kan je online inschrijven om van jouw parkeerplaats een Zorgparking te maken.
  • Wil je niet meer meedoen? Schrijf je dan online uit en verwijder de sticker van jouw garagepoort.

Lees ook het reglement. Bij inschrijving geef je jouw akkoord aan dit reglement.

Lees meer

Dit artikel is gedeeld door