Contacteer stad Antwerpen

Aanvraag subsidie parking voor bewoners

Met een abonnement bij een publieke parking ben je altijd verzekerd van een parkeerplaats. Bovendien kan je als bewoner van stad Antwerpen een subsidie aanvragen als je een abonnement neemt in een publieke betaalparking en je jouw parkeervergunning voor bewoners inlevert.

Buurtparking Van Hombeeckplein

Subsidie voor een publieke betaalparking aanvragen

Vraag je subsidie online aan via Mijn Parkeren. Aanmelden kan via Itsme, eID, app of sms.

Aanvragen

Hoe kan je een subsidie voor een publieke parking aanvragen?

Je kan een subsidie voor een publieke parking aanvragen via Mijn Parkeren

Let op, heb je al een parkeervergunning voor bewoners en wil je voor hetzelfde voertuig een subsidievergunning aanvragen, dan moet je eerst je parkeervergunning voor bewoners stopzetten via Mijn Parkeren. Vervolgens kan je een subsidie aanvragen via Mijn Parkeren

Meer info over het aanvragen van een subsidie voor een buurtparking

Wie kan een subsidie bewonersabonnementen aanvragen?

Bewoners van stad Antwerpen kunnen een subsidie aanvragen als ze een abonnement nemen in een publieke betaalparking en hun parkeervergunning voor bewoners inleveren. Je kan de parkeervergunning voor bewoners en de subsidie niet combineren.

Bekijk het overzicht van de publieke betaalparkings in Antwerpen. 

Bewoners van de stad Antwerpen kunnen ook een subsidie aanvragen als ze een abonnement nemen in een buurtparking en hun parkeervergunning voor bewoners inleveren. 

Hoeveel subsidie krijg je?

Voor publieke parkings binnen de Singel kan je een subsidie van 15 euro per maand krijgen.

Wat moet je doen na je aanvraag?

Van zodra je online je subsidievergunning hebt aangevraagd en je de bevestiging hebt ontvangen via e-mail, ga je met deze bevestiging naar de parking van jouw keuze en sluit daar een abonnement af. Bij de parking betaal je het verlaagde tarief voor jouw abonnement. Mobiliteit en Parkeren Antwerpen betaalt het subsidiebedrag terug aan de parkinguitbater.

Indien het je eigen voertuig is, ontvang je meteen na het aanvragen de bevestiging. Indien het niet je eigen voertuig is (bv salariswagen, of medebestuurder) ontvang je uiterlijk na 5 werkdagen de bevestiging.

Kan je je subsidie stopzetten en opnieuw een parkeervergunning voor bewoners krijgen?

Ja, je kan op elk moment afstand doen van de subsidie en opnieuw een parkeervergunning aanvragen.

Om de subsidievergunning te stoppen, stuur je een e-mail naar buurtparkeren@antwerpen.be. Wanneer je een bevestiging van je stopzetting ontvangen hebt, kan je een parkeervergunning aanvragen. Houd rekening met een maximale verwerkingstijd van 10 werkdagen bij niet eigen wagens (bv. salariswagens of wagens met medegebruik).

Hoe kan je de nummerplaat van je subsidie wijzigen?

Je kan de nummerplaat van je subsidie wijzigen door een e-mail te sturen naar buurtparkeren@antwerpen.be. Wanneer je een bevestiging hebt ontvangen kan je een nieuwe subsidie aanvragen via Mijn Parkeren

Hoe kan je de subsidie verlengen?

Je ontvangt een bericht wanneer je subsidie bijna gaat vervallen (na 2 jaar). Zodra de subsidie is vervallen kan je deze opnieuw aanvragen via Mijn Parkeren

Meer info

Heb je nog vragen? Dan kan je contact opnemen via buurtparkeren@antwerpen.be