Contacteer stad Antwerpen

Een bestaande gevel isoleren in de stad

Wil je jouw gevel langs de buitenzijde isoleren? De stad geeft je graag advies. Ook indien je met de nieuwe isolatie en gevelsteen de rooilijn overschrijdt, zijn er mogelijkheden. Vraag een omgevingsvergunning aan voor je met de werken begint.

Je wil jouw bestaande gevel laten na-isoleren? Bedankt. Want dankzij jouw inspanningen kan Antwerpen de energienormen halen. Je zal deze investering bovendien ook voelen in je portemonnee. Gevelisolatie kan je tot 9% besparing per gevelzijde opleveren op jouw energiefactuur.

Meer en meer (ver)bouwers willen de energiezuinigheid van hun woning verhogen. Langs de buitenzijde van een bestaand gebouw isolatie plaatsen, is niet altijd eenvoudig. Wat doe je bijvoorbeeld als je een beschermd pand bezit, of een woning die tot vlak aan de grens met het openbaar domein (rooilijn) gebouwd is?

Advies voor isolatie aanvragen

Vraag hier advies aan voor jouw isolatiewerken. Geef jouw adres in en klik op advies op maat.
 Zo kom je te weten of je isolatie op jouw gevel kan plaatsen of niet. Je krijgt dan een onderbouwd antwoord op jouw vraag. 

In Antwerpen vraag je voor isolatiewerken aan de buitengevel een omgevingsvergunning aan. Na een positief advies kan je starten met je aanvraag tot omgevingsvergunning.

Een ambitieus klimaatplan

De stad voert een ambitieus beleid op vlak van klimaat. In 2020 haalde ze de drempel om minstens 20% CO2 te besparen, tegen 2050 hoopt de stad CO2-neutraal te zijn. Om die doelstellingen te halen heeft de stad jouw hulp nodig. Door het isoleren van je buitengevel bespaar je heel wat energie en reduceer je de uitstoot van CO2.

Wens je meer te weten te komen over het klimaatbeleid van de stad, dan kan je altijd terecht op Antwerpen voor Klimaat. Je vindt op die site bovendien ook meer informatie over duurzaam verbouwen

Meer info

Start hier je adviesvraag. Na een positief advies kan je hier aan de slag met je aanvraag voor een omgevingsvergunning.

Met dit voorbeelddossier weet je welke informatie er allemaal nodig is.