Contacteer stad Antwerpen

Park van Eden: een schatkist voor bijen

De gezinswandeling 'Op stap met WiBi' neemt overal in Wilrijk plekjes onder de loep die groen, leuk én bijvriendelijk zijn. Het Park van Eden is een waar paradijs voor bijen, met naast stenen en waterpartijen ook tal van planten en wilgen.

Dit park van 23 hectaren groot werd in 2013 officieel geopend. Vroeger was dit landbouwgrond, maar toen die vrij kwam, ontstond plots veel ruimte voor een nieuwe groene long. 14 hectaren zijn vrij toegankelijk, het overige gebied is natuurgebied en wordt beheerd door Natuurpunt. Zij organiseren regelmatig begeleide wandelingen, waarbij u meer leert over de fauna en flora in het gebied.

Het Park van Eden is de grootste speelnatuurplek in Antwerpen. Er staan geen speeltuigen, maar wel heel veel natuurlijke spelaanleidingen waar kinderen zich minstens even hard mee amuseren. 
Het park is niet enkel een speeltuin voor kinderen maar ook de bijen hebben het hier naar hun zin. Alles waar bijen van houden kan je in dit park vinden: wilgen, bloemen, stenen, water,…

 

Een 'bij'zonder leuke doe-opdracht

Wij verstopten een interessant weetje over de bij in deze rebus.
Kan jij hem oplossen?

Los de rebus op.

Op naar de volgende locatie!

  • Wandel het verharde pad af in het bos. 
  • Na ongeveer tweehonderd meter kom je het bos uit. Aan de splitsing ga je linksaf.
  • Verlaat even het park en ga naar rechts in de Kleine Doornstraat.
  • Na honderd meter neem je meteen de eerstvolgende parkingang rechts.


 

Lees meer