Contacteer stad Antwerpen

Groenbouwers

Groenbouwers, een initiatief van het district Wilrijk, ondersteunt je op verschillende manieren om je straat klimaatbestendiger te maken met minder verharding, meer groen en betere opvang van regenwater.

 

Met Groenbouwers maken we Wilrijk toekomstbestendig. Het klimaat daagt ons uit. Steeds vaker krijgen we te kampen met hevigere regenbuien, aanhoudende droogteperiodes en meer hitte. Deze extreme weersomstandigheden gaan we in de toekomst vaker meemaken. Maar gelukkig kunnen we ons voorbereiden en Groenbouwers helpt je hier graag bij. Hoe? Heel simpel; door minder verharding, meer groen in je straat en meer opvang van water.

  • Meer groen neemt regenwater op en houdt het vast. Dat is beter dan het regenwater afvoeren naar het riool. De riolen geraken steeds vaker belast bij hevige regenbuien waardoor het water op straat kan komen te staan.
  • Naast het tegengaan van wateroverlast is een groene straat vooral ook fijn voor jezelf. Planten en bloemen houden je straat koel door verdamping en bomen zorgen voor aangename schaduw op een hete dag.
  • Al dat groen wordt ook gesmaakt door anderen zoals bijen, vlinders, vogels.

Samen gaan we voor klimaatbestendige straten met meer groen en minder verharding. 

Lees meer