Contacteer stad Antwerpen

Poetsacties in Wilrijk

Iedereen houdt van een propere straat. Samen met de buren de stoep poetsen is bovendien een toffe manier om elkaar beter te leren kennen. Buurtbouwers biedt verschillende acties: de Lente- en Herfstpoets, maar ook een algemene poetsactie.

De bewoners van de Sportstraten tijdens een poetsmoment in 2021.

Lentepoets en Herfstpoets

Elk voorjaar en najaar organiseert Buurtbouwers een grote poetsactie: de Lentepoets in de maand april en de Herfstpoets in de maand oktober. Deelnemers kunnen zich per straat inschrijven (minimum 5 gezinnen per straat) en geven dan de straat samen een flinke schrobbeurt. Buurtbouwers beloont hen met bloembakken, bloemen en potgrond, zodat de straat er extra fleurig uitziet. Heb je zin om daarna de poetsactie feestelijk af te sluiten met bijvoorbeeld een straatbrunch? Ook daarvoor kan je een ondersteuning krijgen via Buurtbouwers. 

De volgende editie vindt plaats op  27 april 2024 in het kader van de actie LenteRIJK. De inschrijvingen zijn intussen afgesloten.

De Herfstpoets vindt in 2024 plaats op zaterdag 19 oktober. Inschrijven kan tot 7 september.

Meer informatie hierover vind je in het Buurtbouwers-reglement voor de Lentepoets  en het Buurtbouwers-reglement voor de Herfstpoets.

Start je Lente- of Herfstpoets-activiteit door je straat in te schrijven. Dat kan via de button onderaan deze pagina of via deze link. Heb je je straat ingeschreven voor de Lentepoets? Goed zo. Vergeet niet om de deelnemerslijst door te geven aan Buurtbouwers. Gebruik hiervoor dit sjabloon

Zelf een poetsactie organiseren

De jaarlijkse Lente- en Herfstpoets richten zich uitsluitend op Wilrijkse straten. Wil je echter een poetsactie organiseren met je bewonersgroep, school of vereniging? Dan kan je ook bij Buurtbouwers terecht voor ondersteuning. 

Buurtbouwers leent je poetsgerief  uit en je ontvangt een financiële ondersteuning van 5 euro per deelnemer voor elke actie. Vraag je poetsactie minimaal vier weken op voorhand aan. Hiervoor gebruik je de databank voor verenigingen. Na het inloggen vind je het inschrijfformulier onder 'districten'. 

Lees er meer over in het Buurtbouwers-reglement voor poetsacties.

Meer info

Buurtbouwers
tel. 03 338 53 59
buurtbouwers@antwerpen.be

Schrijf je in voor een poetsactie!

Deze link leidt je naar de databank voor verenigingen. Log in en klik op de pagina 'districten'. Daar vind je de inschrijfformulieren voor Wilrijkse poetsacties (bvb. Herfstpoets en Lentepoets).

Inschrijven

Dit artikel is gedeeld door