Contacteer stad Antwerpen

Oude begraafplaats aan de Jules Moretuslei: een buurtparkje met stijl.

De oude begraafplaats kreeg begin 2021 een grondige opknapbeurt. Deze begraafplaats lag ingesloten tussen hagen en was dus voor veel bewoners een onbekend stukje groen. Het parkje is nu veel toegankelijker zonder dat de oude graven uit het oog werden verloren. 

Wat vind je in dit parkje?

Plan herinrichting

Met de de opwaarderingswerken is het park toegankelijker en aangenamer gemaakt. Door de werken werd er ook meer openheid en kleur gecreëerd.

  • Een groot deel van de hagen is verwijderd 
  • Extra wandelpaden meanderen langs de verborgen hoekjes van het parkje 
  • Extra zitplaatsen bieden ruimte om aangenaam te vertoeven 
  • Nieuwe soorten bloemen en planten (zie hieronder)
  • Een deel van het graszones laat de groendienst bewust hoog staan en zal slechts twee keer per jaar worden gemaaid. Zo kan deze graszone uitgroeien tot een mooi bloemenperk en een waar paradijs voor bijen en andere insecten

Welke planten komen er bij?

In het grasland tussen de graven zijn een aantal varens en vaste planten aangeplant zoals DryopterisBlechnum en Geranium.

Verspreid over de begraafplaats vind je verschillende heestermassieven, bestaande uit Cornus sanguinea ‘Winter Beauty’ (met een uitzonderlijk mooie winterverkleuring) en Viburnum opulus. Als extra werden er, verspreid over de begraafplaats, nog een aantal meerstammige solitairstruiken aangeplant.

In het voorjaar vin je in het plantsoen een kleurenpracht aan kleine bolgewassen: sneeuwklokje, krokusboshyacint en sneeuwroem.

Hondenloopzone

Ook de hondenloopzone werd bij deze heraanleg betrokken. De draadafsluiting is verplaatst en er werden een aantal meerstammige bomen aangeplant met langs de rand een struikengordel met inheemse heesters: liguster, kornoelje, kardinaalsmuts,…

Dit artikel is gedeeld door