Contacteer stad Antwerpen

Groenbouwers: boomvak

Zin om de boomvakken in jouw straat op te fleuren? Dat kan! In Wilrijk mogen bewoners de plantvakken rond de straatbomen zelf beplanten of kunnen bewoners een plantenpakket bestellen via Groenbouwers.

Bewoners planten een boomvak aan met gratis planten van Groenbouwers.

Hoe ondersteunen we jou ?

Je mag zelf het hele jaar door een boomvak beplanten en onderhouden. Je kan ook beroep doen op de ondersteuning van het district Wilrijk. Wij ondersteunen de aanleg van een boomvak in de vorm van:

  • het verwijderen van boomroosters en aanvullen met potgrond (indien nodig)
  • een éénmalig plantenpakket met 12 plantjes per boomvak. Klik hier voor meer info over de planten.
  • boombordje zodat het duidelijk is dat het boomvak onderhouden wordt door een bewoner

TIP :  Hou er rekening mee dat de grond van het boomvak hard kan zijn doordat deze een lange tijd niet werd bewerkt. Het plantklaar maken van het boomvak vraagt dus wat voorbereiding van jou. We raden ook aan om het boomvak zelf aan te vullen met teelaarde.  Zo kunnen de plantjes mooi groeien. 
 

Bewoners leggen een boomvak aan met de gratis planten van Groenbouwers.

Belangrijkste voorwaarden

De bewoner die het boomvak onderhoudt, bevestigt het boombordje in het boomvak. Boomvakken die een verwaarloosde indruk maken of voor andere doeleinden gebruikt worden, kunnen terug leeggemaakt worden.

Indien je boom zich in een grasstrook bevindt dan vul je het aanvraagformulier voor het verfraaien van een grasstrook in. Per m2 kan je 10 plantjes kiezen voor je grasstrook.

Lees ook aandachtig het volledige reglement onderaan deze pagina. 
 

Hoe aanvragen?

Je geeft je aanvraag in via onderstaande link. Team Groenbouwers zal je na het verwerken nog een bevestiging bezorgen. De gratis plantjes haal je op in de Stadsserre (Neerlandweg 1, Wilrijk) op zaterdag 19 oktober 2024, tussen 9u00 en 12u00.

Inschrijven kan tot en met 29 september 2024.


Meer info

Lees meer