Contacteer stad Antwerpen

Ontdek wijk Pulhof met een fotozoektocht

Ontdek de wijk Pulhof door de originele fotozoektocht van Antwerp Ghostwalk.

Stefan Livens poseert voor een Mariabeeldje, een onderdeel van de zoektocht.

“Op vakantie zijn we vaak benieuwd naar lokale weetjes, maar we vergeten soms dat er in onze eigen buurt ook mooie verhalen te ontdekken vallen. Daarom roepen we iedereen die de fotozoektocht van Antwerp Ghostwalk doet op om een beetje als toerist door de wijk Pulhof te lopen”, vertelt Stefan Livens, samensteller van de fotozoektocht.

Spookverhalen in de stad

“Met onze organisatie Antwerp Ghostwalk – verwijzend naar de traditie die in veel andere steden bestaat om geanimeerde rondleidingen te doen – bieden wij al sinds 2007 de Antwerpse spookwandeling aan. Die kan je in de zomer en winter elke zaterdagavond doen in de stad. Voor district Berchem stelden wij al een interactieve themawandeling samen rond het Brialmontpark en nu kregen we de vraag om een zoektocht te maken in de wijk Pulhof”, schetst Stefan hoe voor hen het verhaal begon. 

Leerrijke fotozoektocht 

“Tijdens de fotozoektocht ga je in de straten van Pulhof op zoek naar bijzondere details. Door alles bij elkaar te leggen, kan je op het einde een raadsel oplossen. Het leuke is dat kinderen het ook erg fijn vinden om mee te zoeken. We hebben de tocht zo opgesteld, dat wie onderweg enkele antwoorden niet ontdekt toch de eindoplossing kan vinden. Onderweg vernemen de deelnemers allerhande weetjes over de buurt en de bewoners. Zo is er een huis waar je in 1930 een medisch apparaat kon kopen dat alle kwalen zou verhelpen”, verklapt Stefan. 

Inspirerende wijk

“Ik ken de wijk Pulhof vanuit mijn studententijd, maar ik wist niet dat er veel kunstenaars woonden. De mooie, groene omgeving bezorgde hen, maar ons ook heel wat inspiratie. Er valt zoveel te ontdekken dat de mensen best minstens twee uur uittrekken om de zoektocht te doen. Het hangt er natuurlijk vanaf hoe vaak je stopt onderweg”, eindigt Stefan Livens al lachend. 

Download de wandelbrochure

Dit artikel is gedeeld door