Contacteer stad Antwerpen

Nog niet ingeschreven voor BE-Alert? Doe het nu!

Ben jij al bij BE-Alert? Met deze alarmeringstool kan de overheid je bij een noodsituatie snel verwittigen via sms, e-mail of telefoon. Nog niet ingeschreven? Doe het nu op www.be-alert.be.

Bij een noodsituatie zoals een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking stuurt BE-Alert automatisch berichten uit. Je krijgt die als je bent ingeschreven en de noodsituatie een impact op jou heeft. Zo krijg je snel de juiste informatie en instructies over wat je moet doen. Je kan berichten ontvangen via sms, e-mail of een gesproken bericht op een vaste telefoonlijn.

Schrijf je nu in

Schrijf je nu in op www.be-alert.be. Het duurt slechts een paar minuten. Inschrijven en berichten ontvangen is gratis.

Ook op verplaatsing

Bij een grote noodsituatie kan de overheid je ook een bericht sturen enkel op basis van je locatie. Iedereen die dan aanwezig is in een bepaalde zone krijgt sowieso een sms. Dat systeem is uniek in België.

 

Nationale test BE-Alert

18 steden en gemeenten in de provincie Antwerpen namen deel aan de nationale test op donderdag 7 oktober 2021. Zij stuurden dan een testbericht via sms, e-mail of gesproken bericht. Het is belangrijk om dit regelmatig te oefenen, zodat alles vlot verloopt wanneer er zich een echt incident voordoet. 

Meer info

Kijk op www.be-alert.be.

Ook interessant