Contacteer stad Antwerpen

Plaats een regenton aan je voorgevel

Bevestig een regenton aan de regenpijp aan de straatkant van je huis en geniet samen met jouw buren van regenwater voor jullie geveltuinen. 

Bewoners dragen een regenton naar hun huis

Wat

Een regenton vangt, via jouw regenpijp, regenwater op. Je bevestigt een regenton aan de regenpijp van je huis. Een regenton van het district mag enkel bevestigd worden aan de voorgevel. Het regenwater wordt verzameld in de ton en kan gebruikt worden door jou en jouw buren om de plantjes water te geven, de auto te wassen, ... . 

Ondersteuning

Het district Borgerhout biedt jou een regenton met kraantje aan. Jij zorgt zelf voor het gewenste koppelstuk met jouw regenpijp en de installatie van de regenton. 

Voor wie

Voor elke Borgerhoutenaar met een regenpijp aan de voorgevel. Je stoep dient voor deze regenton minstens 210cm breed te zijn (verplichting volgens de politiecodex). 

Reglement

Hoe aanvragen?

Maak een profiel aan op onze databank. Klik dan op de knop om meteen naar het aanvraagformulier te gaan. Hieronder vind je nog meer info over hoe je een aanvraag doet.

Aanvragen

Als aanvrager van een regenton dien je te beschikken over een regenpijp aan de voorkant van je gevel. Je gaat er mee akkoord dat jouw buren ook gebruik mogen maken van het water in de ton voor het begieten van de geveltuintjes. 

Plaatsing

De plaatsing van je regenton doe je zelf. Koop eerst een aansluitingsstuk dat past bij jouw regenpijp. Bekijk hier de handleiding voor het aansluiten van gevelton.

Bij Commonslab sloten ze een gevelton aan met dezelfde vulautomaat. Let wel! De gevelton die het district aanbiedt is een ander type/merk. Enkel de werken aan de regenpijp zijn dus dezelfde. Het district biedt ook geen verankeringshulp aan in het geveltonpakket.

 

Meer info

Team Borgerbouwers

Dit artikel is gedeeld door