Contacteer stad Antwerpen

Fotozoektocht rond Trage Wegen in Wilrijk

Trage wegen zijn niet enkel aangenaam en verkeersarm, ze tonen je ook verborgen en wonderbaarlijke plekjes in de eigen buurt. Dat bewijst de nieuwe foto-wandelzoektocht rond trage wegen in het centrum van Wilrijk.

Trage wegen zijn wegen, paden, doorsteken die niet toegankelijk zijn voor autoverkeer. Wandelaars, fietsers en ruiters zijn de belangrijkste gebruikers. Je vindt ze overal: op het platteland, in een dorpskern of verkaveling, zelfs in de stad. Verhard of onverhard, breed of smal: een trage weg kan alle vormen aannemen.

Naar aanleiding van de Dag van de Trage Wegen lanceert het district samen met de wandelclub Gun je de tijd/Pasar Wilrijk een nieuwe wandelzoektocht. Het traject van 7 kilometer vertrekt in de Sint-Bavostraat en loopt veelal via Trage Wegen in het centrum van het district. Onderweg passeren wandelaars ​ langs onder meer het Steytelinck de volkstuinen Vinkenveld, het Park van Eden en Fort 6.

Lancering tijdens de Dag van de Trage Weg op zondag 15 oktober 2023

Het district Wilrijk en Gun je de Tijd/Pasar Wilrijk lanceren de nieuwe wandelzoektocht tijdens de Dag van de Trage Wegen op zondag 15 oktober. Wandelaars kunnen tussen 10.00 en 14.00 uur een afgedrukte versie van de wandeling ophalen in het clublokaal van de wandelclub aan de Sint-Bavostraat 55, en vandaar meteen de wandeling aanvatten.

Wil je de wandeling op een later moment maken? Geen enkel probleem: het parcours kan op elk moment worden afgestapt en de vragen zijn niet gebonden aan een bepaalde periode.

Hoe deelnemen aan de wandeling?

  • De wandeling vertrekt aan het clublokaal van wandelvereniging Gun je de Tijd/Pasar Wilrijk in de Sint-Bavostraat 55.
  • Download de wandelbrochure via deze link. Je kan de pdf vooraf afdrukken of bekijken op je smartphone.
  • De wandelroute kan je ook downloaden via de wandelwebsite RouteYou via deze link
  • Deelname is gratis.