Contacteer stad Antwerpen

Abdelmajid organiseerde een opruimactie tijdens de Borgerhoutse Groeidag: "wie goed doet, goed ontmoet"

Abdelmajid Bouzambou van het Vinçotteplein in Borgerhout organiseerde tijdens de Groeidag een opruimactie met de kinderen uit de buurt. Lees hier zijn verhaal:

Groeidag Borgerhout: het verhaal van Abdelmajid van het Vinçotteplein

Wie goed doet, goed ontmoet

“Vanaf mijn vroege jeugd heb ik mijn vader geholpen in zijn volkstuintje. De liefde voor alles wat groeit en bloeit is me met de paplepel ingegoten. Iets anders dat me typeert is dat ik het niet aankan om vuil te zien liggen op straat. Vroeger woonde ik hier vlakbij, op de Kattenberg, en daar hield ik niet alleen mijn eigen stoep schoon, maar ook die van mijn buren. Dat kost niet veel moeite en je maakt er mensen blij mee. Nu woon ik met mijn gezin op het Vinçotteplein. Om de twee dagen ruim ik het plein op, samen met een buurman. ‘Dat hoef je niet te doen’, zeggen voorbijgangers me soms. Ik doe het omdat ik een positief voorbeeld wil stellen voor de buurt. Wie goed doet, goed ontmoet, in dat principe geloof ik."

Spelenderwijs

Ik kijk uit naar de Groeidag en ben nieuwsgierig hoeveel buren uiteindelijk zullen meedoen. Het zijn vooral de jonge kinderen waar ik me op wil focussen. Al spelenderwijs wil ik met hen het plein schoonmaken en hen leren dat vuil op straat gooien geen goede gewoonte is. De kinderen die hier spelen, hebben zelf toch ook voordeel bij een schoon plein? Misschien beloon ik de beste helpers zelfs met een ijsje. 

Toekomst

"Als we de kinderen kunnen bijbrengen hoe belangrijk opruimen is, ziet de toekomst van onze buurt er veelbelovend uit. De plantjes die we van het district krijgen, zullen ons helpen om er een nog mooier plein van te maken.”

Wil jij ook aan de slag gaan om je straat groener te maken? District Borgerhout helpt je hier graag bij.

Ontdek alle vergroeningsmogelijkheden op een rijtje of word straatvrijwilliger

 

Meer info

Borgerbouwers
Districtshuis, Moorkensplein 1
2140 Borgerhout

  • Bel: 03 338 17 72
  • Mail: toelagen.borgerhout@antwerpen.be

 

Lees meer

Ook interessant

Dit artikel is gedeeld door