Contacteer stad Antwerpen

Cijfers en onderzoek toerisme

Op zoek naar de belangrijkste onderzoeken en cijfers over Antwerpen? Ontdek ze hier in een oogopslag.

Cijfers Antwerpen

In 2022 telde Antwerpen 11,6 miljoen dagtoeristen en ruim 2 miljoen overnachtingen. 1.952.092 mensen bezochten een museum en bijna 500.000 een kerk. Meer weten? Bekijk alle cijfers in de bestanden hieronder.

In 2021 telde Antwerpen 6,8 miljoen dagtoeristen en 1,1 miljoen overnachtingen. Bijna 750.000 mensen bezochten een museum en bijna 200.000 een kerk. Meer weten? Bekijk 'Toerisme in Antwerpen in 2021: de cijfers'

Bezoekers

Hoeveel mensen brachten Antwerpen de voorbije jaren een bezoek? Waren er meer bezoekers in het laatste kwartaal dan in het vorige? En wat is het aandeel verblijfstoeristen tegenover dagrecreanten en dagtoeristen? Bekijk de cijfers op stadincijfers.antwerpen.be

Hotels

Wat is de bezettingsgraad van de hotels? Hoe evolueren de gemiddelde kamerprijzen? Bekijk de cijfers op stadincijfers.antwerpen.be.

Trekpleisters

Hoeveel mensen bezochten vorig jaar een museum, kerk of attractie? En wat is de evolutie van het aantal bezoekers? Hoeveel mensen boekten een toeristische rondleiding? Bekijk de cijfers op stadincijfers.antwerpen.be.

Cruises

Hoeveel zee- en riviercruises deden Antwerpen aan? Om hoeveel passagiers ging het? Bekijk de cijfers op stadincijfers.antwerpen.be.

Bezoekerscentra

Hoeveel mensen bezochten een bezoekerscentrum? Hoeveel Antwerp City Cards werden er verkocht? Bekijk de cijfers op stadincijfers.antwerpen.be.

Meer info

Heb je je data- of onderzoeksvraag niet gevonden? Mail naar sector@visitantwerpen.be.

Visit Antwerpen

sector@visitantwerpen.be
Den Bell, Francis Wellesplein 1, 2018 Antwerpen