Contacteer stad Antwerpen

Cookiebeleid antwerpen.be


Wie is verantwoordelijk voor het verwerken van mijn persoonsgegevens?

Stad Antwerpen is verantwoordelijk voor het verzamelen en gebruiken (het 'verwerken') van je persoonsgegevens die in dit beleid worden omschreven en toegelicht. We verwerken alleen persoonsgegevens en we laten alleen persoonsgegevens verwerken als dat noodzakelijk is om onze taken te kunnen verrichten. We verwerken de gegevens altijd in overeenstemming met de bepalingen van de algemene verordening gegevensbescherming (AVG), en met de bepalingen van de federale en Vlaamse regelgeving over de bescherming van natuurlijke personen bij de verwerking van persoonsgegevens.

 

Contactgegevens

Stad Antwerpen
Grote Markt 1
2000 Antwerpen
België
0207.500.123
info@antwerpen.be
tel. 03 22 11 333

Wat als ik nog vragen heb na het lezen van dit cookiebeleid?

Als je nog vragen hebt over de verwerking van je persoonsgegevens via cookies, dan kan je terecht bij onze functionaris voor de gegevensbescherming via het mailadres informatieveiligheid@antwerpen.be.

Wat zijn cookies?

Cookies zijn kleine tekstbestanden die websites op je computer of mobiele toestel opslaan. Deze cookies worden gebruikt om websites beter te laten functioneren, om de gebruikerservaring te verbeteren en/of om gericht advertenties te tonen. 

Welke cookies gebruiken we en waarom?

Wanneer je onze website gebruikt, plaatsen wij volgende cookies. Als je je cookies manueel verwijdert, vervalt de duur die in de tabel staat. 

Eerstepartijcookies zijn cookies die stad Antwerpen beheert en eigen zijn aan de bezochte of gebruikte onlinedienst van stad Antwerpen.

Derdepartijcookies zijn cookies die beheerd en geplaatst worden door een derde partij. Dat gebeurt tijdens uw bezoek of gebruik van een onlinedienst van stad Antwerpen. 

Noodzakelijke cookies

Noodzakelijke cookies zijn cookies die ervoor zorgen dat alle onderdelen van de website goed werken. Je kan deze niet toestaan of weigeren.

Noodzakelijke cookiesTypeDuurOmschrijving
AOS
Eerste partij
sessie
AOS of het Antwerp Operating System plaatst sessiegebaseerde cookies op je computer waarmee gebruikers die terugkeren naar antwerpen.be kunnen geïdentificeerd worden. Dit verhoogt het gebruiksgemak: de gebruiker blijft aangemeld en moet per app niet opnieuw aanmelden (Single Sign On).
eidToken
Eerste partij
30 minuten
Het eidToken plaatst sessiegebonden cookies op je computer waarmee gebruikers die terugkeren naar antwerpen.be kunnen geïdentificeerd worden. Dit verhoogt het gebruiksgemak en zorgt er voor dat de gebruiker bepaalde gegevens niet opnieuw moet ingeven.
authsessionid
Eerste partij
8 uur
Deze cookie identificeert de gebruiker op de huidige webpagina. De duurtijd wordt verlengd als je actief blijft op de site.
dgp.auth.ssoKey
Eerste partij
1 jaar
dgp.auth.ssoKey plaatst cookies op je computer om je laatst gebruikte aanmeldkeuze of het laatst gekozen authenticatiemiddel te onthouden.
cookiepreferences_prod
Eerste partij
1 jaar
Deze cookie houdt je cookievoorkeuren bij.

Analytische cookies

Analytische cookies meten het websitebezoek. Deze gegevens laten ons toe om de structuur, navigatie en inhoud van onze website te verbeteren.

Analytische cookiesTypeDuurOmschrijving
Google Analytics
Derde partij
1 minuut tot 2 jaar
Google Analytics plaatst cookies om het websitebezoek te meten en de paginaweergaven te tellen. Deze gegevens laten ons toe om de structuur, navigatie en inhoud van onze website te verbeteren. _ga: 2 jaar | _gid: 1 dag | _gat: 1 min
Hotjar
Derde partij
2 minuten - 1 jaar
Hotjar is een analyse- en feedbacktool die ons helpt om te begrijpen hoe antwerpen.be wordt gebruikt. Hotjar plaatst geanonimiseerde cookies op je computer die toelaten om het gedrag van de bezoeker over de pagina's te volgen en om de bezoekerspeilingen te controleren. _hjid: 1 jaar | _hjAbsoluteSessionInProgress: 30 minuten | _hjTLDTest: sessie | _hjCachedUserAttributes: sessie | _hjIncludedInPageviewSample: 2 minuten

Marketing-cookies

Je moet marketing-cookies inschakelen om op de website inhoud te tonen die afkomstig is van derde partijen zoals YouTube of Soundcloud.

Marketing-cookiesTypeDuurOmschrijving
YouTube
Derde partij
sessie - 6 maanden
Via de dienst YouTube kan je video’s bekijken die we op antwerpen.be plaatsen. YouTube zet mogelijk één of meerdere cookies op je computer om je surfgedrag te registreren en om voor jou relevante video’s te kunnen suggereren. Deze cookies worden gezet door YouTube en zijn noodzakelijk voor het gebruik van deze functionaliteit. | YouTube VISITOR_INFO1_LIVE: 6 maanden | YouTube YSC: sessie | YouTube GPS: sessie
Crowdsignal
Derde partij
1 dag
Via antwerpen.be verzamelt stad Antwerpen graag je mening of stem om de dienstverlening van de stad te optimaliseren. We gebruiken hiervoor de dienst Crowdsignal. Zij plaatsen één of meerdere cookies op je computer om je stem bij te houden. Deze cookies worden gezet door Crowdsignal en zijn noodzakelijk voor het gebruik van deze functionaliteit.
Twitter
Derde partij
30 dagen
Antwerpen.be integreerde de Twitter-widget van Twitter. Als je onze website bezoekt, laad je automatisch de widget voor weergave en ontvangt Twitter bepaalde informatie zoals je IP-adres, browsertype, besturingssysteem en het adres van de website waar de widget is geïntegreerd, en plaatst een cookie die je browser herkent. Twitter kan theoretisch herkennen welke pagina's je op verschillende websites bezocht, op voorwaarde dat de widget daar is geïmplementeerd. Op Twitters eigen account gebruikt Twitter de gegevens om inhoud voor jou op maat te maken op basis van je bezoeken aan websites van derden, en kan het suggesties geven voor mensen om te volgen op Twitter als je een Twitter-account hebt. Antwerpen.be heeft geen invloed op de gegevens die Twitter verzamelt, verwerkt en gebruikt wanneer je onze website bezoekt.
Soundcloud sc_anonymous_id
Derde partij
10 jaar
De dienst Soundcloud biedt originele audiofragmenten aan. Ook antwerpen.be maakt hiervan gebruik. Soundcloud plaatst cookies op je computer om de gebruikerservaring te verbeteren. Deze cookie wordt gezet door Soundcloud en is noodzakelijk voor het gebruik van deze functionaliteit.
Spotify
Derde partij
1 dag - 1 jaar
Je kan de Spotify-service gebruiken om te luisteren naar audio die we op antwerpen.be plaatsen. Spotify kan een of meer cookies plaatsen om gebruikersinteractie en voorkeuren in context met audio-inhoud te registreren. Dit kan dienen voor statistieken en marketingdoeleinden. Deze cookies worden geplaatst door Spotify en zijn noodzakelijk om deze functionaliteit te gebruiken. | Spotify Sp_landing: 1 dag | Spotify Sp_t: 1 jaar
Google DoubleClick IDE
Derde partij
1,5 jaar
Google DoubleClick plaatst automatisch een cookie omdat er YouTube-filmpjes geëmbed zijn in antwerpen.be. De cookie trackt over verschillende websites heen welke advertenties er getoond worden in een browser. Zo weet een adverteerder hoe vaak zijn advertentie getoond werd. Noot: op antwerpen.be worden geen advertenties getoond. ID: 1,5 jaar | DSID: 1,5 jaar

Hoe kan ik het gebruik van cookies beheren?

Voor de noodzakelijke cookies kan je je toestemming niet geven of intrekken, omdat deze cookies nodig zijn voor het functioneren van onze website.

Voor de niet-noodzakelijke cookies kan je je toestemming geven of intrekken door de schuifbalken in de cookie-banner aan te passen. Je kan in je browser opgeslagen cookies verwijderen. Meer informatie over hoe je dit kan doen, vind je op de websites van de browserfabrikanten:

Met wie delen wij je persoonsgegevens?

Je gegevens worden hoofdzakelijk intern verwerkt door onze medewerkers.

Het is mogelijk dat we voor bepaalde specifieke diensten een beroep doen op derden, die je gegevens verwerken. We bezorgen je gegevens aan die verwerkers, zodat ze de dienst in kwestie kunnen verlenen. Je vindt hieronder een overzicht van de verwerkers op wie we een beroep doen.

Worden je persoonsgegevens doorgegeven buiten de Europese Unie?

We geven je gegevens door aan landen buiten de Europese Unie of internationale organisaties. Dat zijn landen of organisaties die gevestigd zijn buiten het grondgebied van de Europese Economische Ruimte (Europese Unie + IJsland, Noorwegen en Liechtenstein).

Hoe lang bewaren wij je persoonsgegevens?

Volgens de AVG mogen we je persoonsgegevens alleen bewaren tijdens de periode waarin ze noodzakelijk zijn om bepaalde diensten te verlenen. We bewaren je gegevens dus zolang je gebruikmaakt van onze website. Daarna bewaren we je gegevens zoals aangegeven in de bovenstaande tabel. Na verloop van deze periode worden je gegevens verwijderd, tenzij ze van historisch, cultureel of algemeen belang zijn. 

Wat doen we om je persoonsgegevens te beveiligen?

We hebben de passende technische en organisatorische maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat de veiligheid en vertrouwelijkheid van je persoonsgegevens gewaarborgd is.

Welke rechten heb je met betrekking tot je persoonsgegevens?

Wanneer wij je persoonsgegevens verzamelen en gebruiken, geniet je het recht op toegang, correctie, wissen, gegevensoverdraagbaarheid en beperking van en verzet tegen de verwerking van je persoonsgegevens.

Als je je rechten wenst uit te oefenen kan je met ons contact opnemen via info@antwerpen.be. Het is mogelijk dat je gevraagd wordt een identiteitsbewijs door te geven. Dit zodat wij zeker zijn dat je de betrokken persoon bent, en wij je persoonsgegevens niet meedelen aan de verkeerde persoon.

Als je het niet eens bent met de manier waarop wij je persoonsgegevens verwerken, kan je contact opnemen met onze functionaris voor de gegevensbescherming via het mailadres informatieveiligheid@antwerpen.be

Als je na de behandeling van je vraag of klacht niet tevreden bent, kan je een klacht indienen bij de bevoegde gegevensbeschermingsautoriteit. Je kan hiervoor terecht bij de Vlaamse Toezichtscommissie of de Gegevensbeschermingsautoriteit. 

 

Vlaamse Toezichtscommissie
Koning Albert II Laan 15
1210 Brussel
Tel. 02 553 20 85
contact@toezichtcommissie.be 

 

Gegevensbeschermingsautoriteit

Drukpersstraat 35 
1000 Brussel
Tel. 02 274 48 00
Fax 02 274 48 35
contact@apd-gba.be