De video omschrijft de 5 A-waarden van de stad in woord en beeld. Per A-waarde worden telkens 3 illustraties getoond die ze verduidelijken. De 5 A-waarden van de stad zijn, in willekeurige volgorde, klantgerichtheid, kostenbewustzijn, integriteit, diversiteit en samenwerken.
Op het beeld verschijnt de tekst ‘Klantgerichtheid bij stad Antwerpen is Antwerpenaars helpen’.
De bijhorende illustratie toont een stadstoezichter in zijn bekende paarse uniform die verschillende burgers verder helpt. Zo toont hij de ene de weg naar het MAS, voor de andere raadpleegt hij op zijn smartphone het vertrekuur van een trein, en voor nog een ander houdt hij even de hond aan lijn.
Het volgende beeld vermeldt als tekst ‘Klantgericht bij stad Antwerpen is samen oplossingen zoeken’.
De illustratie geeft weer hoe een medewerker van een stadsloket een burger glimlachend helpt om het digitale zelfloket te gebruiken.
Het derde beeld dat hoort bij deze A-waarde drukt uit ‘Klantgerichtheid bij stad Antwerpen is alle vragen ernstig nemen en opvolgen’.
We zien daarbij een jong meisje dat via de chat op haar smartphone informeert naar activiteiten in het weekend. Een medewerker van de stad beantwoordt die vraag digitaal.
In het vierde en laatste beeld voor deze A-waarde lezen we dat ‘Klantgerichtheid bij stad Antwerpen ook betekent dat collega’s elkaars klanten behandelen zoals die van zichzelf.’
De illustratie toont 2 collega’s die met plezier elkaars telefoon opnemen.
Kostenbewustzijn bij stad Antwerpen is prijs én kwaliteit op de eerste plaats zetten.
Dit wordt getoond door een aankoopster van de stad die uit 3 offertes diegene selecteert die de hoogste kwaliteit biedt aan de meest voordelige prijs.
Kostenbewustzijn betekent bij de stad ook efficiënt vergaderen.
In beeld zien we 3 collega’s van verschillende diensten die netjes op tijd en goed voorbereid een vergaderruimte betreden. Ze zijn geen minuut te laat en er zitten ook niet meer mensen in de vergadering dan strikt noodzakelijk.
Kostenbewustzijn betekent ten slotte ook verstandig omgaan met mensen en middelen.
Eén voorbeeld daarvan wordt getoond in de bijhorende illustratie: het water dat geput wordt uit de bouwput van een grote bedrijvenwerf wordt door de groendienst van de stad gerecupereerd voor het bewateren van de bomen en het groen in de parken en op de pleinen van de stad.
In woorden zie je geschreven ‘Integriteit bij stad Antwerpen is je werk eerlijk en correct doen.’
Op de tekening zie je een medewerker van de stad die duidelijk een aanbod van geld en diamanten weigert om in ruil oneerlijke diensten te verlenen.
Integriteit bij de stad betekent ook open kunnen communiceren.
Bij de stad kunnen medewerkers bij hun leidinggevenden of vertrouwenspersonen terecht om zakelijke en persoonlijke bezorgdheden aan te kaarten in een sfeer van vertrouwen en integriteit.
In beeld zie je een medewerker en zijn leidinggevende in zulk gesprek.
Integriteit betekent zo veel dingen in de praktijk. In het filmpje brengen we als laatste illustratie voor deze A-waarde in beeld hoe medewerkers respect hebben voor werkmateriaal.
Als voorbeeld hiervan zie je een collega die een dienstfiets van de stad gebruikt om zich van de ene plaats naar de andere te begeven voor het werk. Na de werkuren stalt ze die fiets van de stad netjes terug in de fietsenstalling en rijdt naar huis met haar eigen fiets.
Diversiteit bij stad Antwerpen betekent onder andere dat alle medewerkers van de stad respect hebben en tonen voor alle bewoners, bezoekers, bedrijven en studenten.
De bijhorende illustratie toont een stadsloket waar de medewerkers vriendelijk een lange rij van heel verschillende mensen bedienen, ongeacht hun afkomst, huidskleur, leeftijd, een handicap of uiterlijk.
Datzelfde respect geldt ook op de werkvloer onder collega’s.
Manager, bediende of arbeider, oud of jong, ervaren rot in het vak of frisse nieuweling: iedereen werkt aan hetzelfde doel. Iedereen is belangrijk.
In beeld poseren ze allemaal samen voor een selfie.
Bij de stad is iedereen anders, maar toch gelijk.
De illustratie toont dat collega’s er uiterlijk anders uitzien, maar dat via röntgenfoto's de onderlinge verschillen tussen mensen zo goed als wegvallen.
Samenwerken bij stad Antwerpen is onder andere elkaar helpen.
We zien een collega die samen met de poetsman de lift ingaat en die met plezier helpt om zijn poetskar mee de lift in te trekken.
Samenwerken betekent ook collegiaal samenwerken over alle diensten heen.
Niemand zit bij de stad op een eiland: we werken allemaal samen aan hetzelfde doel.
Dat wordt in beeld gebracht door een lange rij van collega’s uit verschillende afdelingen en sectoren die als een gesmeerde ketting samen een verhuis realiseren.
Dat werken aan hetzelfde doel, dat is de basiskern van efficiënt en respectvol samenwerken.
De laatste illustratie brengt mooi in beeld hoe iedereen ‘op 1’ staat bij de stad en hoe de ‘award’of erkenning daarvoor bestaat uit de stralende A, uit een straffe stad voor alle Antwerpenaars, bewoners, bezoekers, bedrijven, pendelaars, studenten en bewonderaars.
De 5 A-waarden van de stad zijn klantgerichtheid, kostenbewustzijn, integriteit, diversiteit en samenwerken.