Contacteer stad Antwerpen

Kleding aanbieden

Heb jij ook een verborgen collectie jassen, broeken, truien, handtassen, schoenen en rugzakken in je kast liggen? Dingen die je ooit gekocht en graag gedragen hebt, maar vandaag alleen maar plaats innemen in je kast. Weggooien? Natuurlijk niet. Je kunt er immers nog heel veel mensen een plezier mee doen, geef ze daarom aan De Collectie of aan Binnenste Buiten!


De Collectie

Waar kunt u uw textiel inleveren?

Dat kan gewoon in elk recyclagepark van stad Antwerpen of in de inleverpunten van De Collectie in jouw buurt (bijv. in een dienstencentrum of postkantoor). Je vindt alle inleverpunten op www.decollectieantwerpen.be.

Wat mag u allemaal bij De Collectie binnenbrengen?

Kleding voor baby’s, kinderen, mannen en vrouwen, schoenen, riemen, mutsen,sokken, handtassen, rugzakken, handschoenen, handdoeken, lakens, overtrekken, hoezen, … ook met vlekken, gaten of scheuren.

Meer info

www.decollectieantwerpen.be

Binnenste Buiten! verwerkt jouw oude jeans

Binnenste Buiten! maakt tassen van jouw oude jeans

Breng je oude jeans naar Binnenste Buiten! Binnen dit sociaal tewerkstellingsproject worden shop-, hand- en schoudertassen gemaakt vanuit een upcycle-filosofie, “alles en iedereen verdient een tweede kans”. Binnenste Buiten is blij met elke gift, maar onze voorkeur gaat uit naar bredere modellen van donkerblauwe jeans (broek of rok). Die zijn het meeste geschikt voor het maken van de tassen. De opbrengst van de verkoop gaat integraal naar de professionalisering van het naaiatelier.

Interesse om een tas te kopen?

Alle tassen zijn handgemaakt en uniek. Elke tas ziet er anders uit, afhankelijk van de beschikbare jeans (licht, donker of stonewashed). Prijzen variëren van 15 tot 45 euro, afhankelijk van het model.

Meer info

Je vindt Binnenste Buiten in De Bosschaertstraat 54, 2020 Antwerpen.
facebook.com/Binnenste.Buiten.Antwerpen