Contacteer stad Antwerpen

Kunsthuizen, expo en festivals

De stad Antwerpen herbergt een levendige hedendaagse beeldende kunstscene. Van internationaal gerenommeerde musea, galerijen en kunstcentra tot artist-in-residence, kunstacademies, projectruimtes, jonge en aankomende initiatieven en pop-up tentoonstellingen. Samen zorgen ze voor een bloeiende beeldende kunstscène.


Antwerp Art Weekend 2023 @ Zeno X Gallery

Kunsthuizen

  • Atelier- en residentiewerking Morpho en artistieke broedplek Archipel:  Deze inspirerende plekken bieden kunstenaars de ruimte en ondersteuning die ze nodig hebben om hun artistieke visie te realiseren. Talent krijgt de kans om te groeien in een stimulerende omgeving, omringd door een gemeenschap van gelijkgestemde creatievelingen. 

 

  • Kunsthal Extra City: Dé referentie voor actuele hedendaagse beeldende kunst. Samen met geëngageerde kunstenaars, culturele spelers, sociale organisaties en buurtbewoners toont Kunsthal Extra City maatschappelijk relevante kunst in de unieke setting van de voormalige Dominicanenkerk.

Expo

  • Antwerp Art: Antwerp Art verbindt de activiteiten van zijn leden - een selectie van hedendaagse kunstgalerijen, kunstruimtes en musea - met een levendige pool van aankomende kunstinitiatieven en pop-up tentoonstellingsruimtes. Jaarlijks organiseert het Antwerp Art Weekend, een driedaagse manifestatie voor hedendaagse kunst in Antwerpen.

Festivals

  • Jeugdfilmfestival Antwerpen: Op het programma van dit filmfeest voor kinderen en jongeren staan prachtige films, leuke games en creatieve workshops. Een jaarlijkse onvergetelijke ervaring vol filmplezier en ontdekkingen.