Contacteer stad Antwerpen

Passantentelling

Sensoren en camera’s tellen de aanwezigheid en de bewegingen van bezoekers en passanten in de binnenstad. Zo meet de stad de impact van het toeristische en economische beleid en kan de mobiliteit en de veiligheid beter gemeten en bijgestuurd worden.

Shoppers tellen via wifisensoren

Stad Antwerpen telt bezoekers in het toeristisch centrum aan de hand van 34 wifi-sensoren die signalen van mobiele toestellen opvangen. Met behulp van een aantal ijkingscamera’s onder andere op de Meir en in de Korte Gasthuisstraat wordt het aantal signalen dat wordt geteld via de wifi-sensoren gecorrigeerd.

 

Dankzij deze geijkte gegevens krijgen de stad en haar ondernemers een beter zicht op de drukte in de winkelstraten, horecakernen, het effect van de solden, de maandelijkse winkelzondag en diverse evenementen in de binnenstad. 

 

Passantentelling Meir

Voor het meetpunt van de Meir (ter hoogte van Foodmaker) is een uitgebreide analyse opgemaakt van de data vanaf 1 januari 2021 tot nu, met onder andere jaarcijfers, kwartaalcijfers en maandcijfers. De analyse is terug te vinden op het dashboard Stad in Cijfers. 

Dashboard Stad in Cijfers

Neem contact op

Schrijf je in op onze nieuwsbrieven
Je kan je op diverse nieuwsbrieven abonneren. Kies je sector en schrijf je in voor de nieuwsbrief (-ven) op maat van jouw bedrijf.
Volg ons op sociale media