Contacteer stad Antwerpen

Speelbos in Fort 8

Ravotten in de stad: het kán. Want Antwerpen heeft heel wat speelplekken die je kinderen best eens ontdekken. De eerste aflevering in onze reeks van acht Antwerpse speelavonturen: Elle en Teun bouwen een kamp in het speelbos van Fort 8.


Het park

Noem het Speelbos van Fort 8 in Hoboken geen speeltuin, want hier is de natuur de baas. En de kinderen natuurlijk. Zij richten dit stukje bos volledig in naar hun eigen zin. Zijn er andere kinderen die even later de plek volledig herinrichten? Dát is nu net de bedoeling. Boomstammen, takken en twijgen genoeg om de grootste kampen mee te bouwen. Of klimmen jouw kinderen liever in de bomen? Misschien gaan ze liever de beestjes en insecten ontdekken aan het water. 

Voor de sportieve kinderen (en ouders) is er een tof mini-mountainbikeparcours. En uiteraard kun je ook gewoon een prachtige wandeling in de natuur rond het fort maken. 

Deze kinderen hebben het natuurspeelterrein uitgetest

Praktische informatie

Speelbos Fort 8, Hoofdfrontweg, 2660 Hoboken (Of via de Schansstraat).

Dit speelbos ligt verscholen tussen de vijver van Fort 8, de achterkant van het zwembad van Hoboken en de ingang aan de Verenigde Natieslaan. Je geraakt er ook heel gemakkelijk met de bus (bus 14, 140, 141, 290, 295).