Contacteer stad Antwerpen

Stages bij stad Antwerpen

Ben je op zoek naar een leerrijke stageplaats in een sociale werkomgeving? Stad Antwerpen heeft het hele jaar door plaats voor verschillende stagiairs op alle niveaus. We werken daarvoor samen met een aantal scholen en organisaties die opleidingen aanbieden. Solliciteer voor een specifieke stageplaats of spontaan.


Stageaanbod

Bekijk het stageaanbod op www.antwerpen.be/vacatures.

Vraag zelf een stage aan

Stage via je school, hogeschool of universiteit

 

Wat je op school leert, zet je tijdens een stage om in de praktijk. Je krijgt de kans om een unieke werkervaring op te doen en te proeven van het echte werkleven bij een van de grootste werkgevers van Vlaanderen. Zo heb je later op de arbeidsmarkt al een goeie troef in handen.

Stage via een erkende opleidingsorganisatie zoals VDAB of SYNTRA

 

Je bent werkzoekende en volgt een cursus bij een opleidingscentrum, waar een stage aan verbonden is. Dat betekent meestal dat je al werkervaring hebt, maar dat je je wil ontwikkelen in een ander vakgebied. Ook dat kan bij de stad. Je kan tijdens die stage je talent verder ontplooien en je kansen op een nieuwe job vergroten.

Belangrijk om te weten

  • Je kan enkel een stage aanvragen als je student bent of werkzoekend bent en een opleiding volgt. Voor beide sta je onder toezicht van de stagebegeleider van de school of van het opleidingscentrum. Je kan geen vrijwillige stage aanvragen.
  • Een stage is altijd onbezoldigd. Dat wil zeggen dat je voor je stageperiode geen loon ontvangt.
  • Een stage bij de stad geeft geen garantie op een vaste job. Je mag uiteraard wel deelnemen aan de selecties als je voldoet aan de sollicitatievoorwaarden. Bekijk de stagevacatures of solliciteer spontaan en vertel ons welke stage jij graag zou willen doen.

Vragen?

Mail naar stagiair@antwerpen.be, we helpen je zo snel mogelijk verder.

Ben je als organisatie op zoek naar stages in het kader van werkplekleren, werkervaring, IBO, BIO of leren & werken?

  • Zoek je algemene informatie? Contacteer VDAB​:
  • Heb je een specifieke vraag over een stage als student bij stad Antwerpen? Contacteer het Selectiecentrum
  • Heb je een specifieke vraag voor een werkervaringsstage bij stad Antwerpen? Contacteer de dienst Werkervaring: