In de nieuwsbrief van horeca en detailhandel zetten we elke keer een ondernemer in de kijker. In de nieuwsbrief van juni: Serge Verboven.
Serge is samen met zijn verloofde Helena eigenaar van verschillende restaurants in Antwerpen. Au Vieux Port, Marcel, en Maritime staan bekend als klassiekers, terwijl Mazzoni's zich profileert als een trendy Italiaanse trattoria en Cadix kwalitatieve salades, lunchgerechten en broodjes aanbiedt in heel Antwerpen, met de haven als belangrijkste afzetmarkt. Ook de dochters werken beiden mee in het bedrijf.
Ondernemerschap is iets dat ik van thuis uit heb meegekregen. Na mijn studie accountancy en fiscaliteit heb ik meteen de stap gezet naar de sector waar mijn passie ligt: culinaire ervaringen. Lekker eten en drank brengt mensen samen, of het nu gaat om een feest of een zakelijke ontmoeting. Gastronomie is de katalysator die al deze momenten nog specialer en aangenamer maakt.
Antwerpen doet aanzienlijke inspanningen om de afstand tussen het stadsbestuur en de ondernemers klein te houden. Zara De Meyer (en collega’s), Horecamanager bij de stad, is altijd bereikbaar voor advies en ondersteuning. Als voorzitter van de werkgroep HoReCa zit ik vier keer per jaar vergaderingen voor waarin vertegenwoordigers van alle horecakernen uit Antwerpen aanwezig zijn. De vragen en wensen van deze groep leg ik voor binnen de BeleidsAdviesRaad, waar de bevoegde schepen steeds aanwezig is.
Mijn tip? Check zelf of je in aanmerking komt voor bepaalde subsidies wanneer je werkzaamheden uitvoert. Ook hier ondersteunt de stad jou als ondernemer.
Ik ben erg gepassioneerd door het ontwikkelen van ideeën. Het proces van het eerste concept tot de opening van een zaak beschouw ik nog steeds als de mooiste ervaring. Vooral de reis ernaartoe en de samenwerking met het hele team maken dit zo bijzonder. Daarnaast blijft positieve feedback van klanten mij gelukkig maken.
Mijn keuze voor Antwerpen was eenvoudig. Ik ben hier geboren en getogen, en heb mijn eerste stappen in het uitgaansleven hier gezet. Wat deze stad zo bijzonder maakt, is de combinatie van een wereldstadallure met de charme van een dorp. Binnen een half uur wandel je van het Eilandje door de binnenstad naar het Zuid, tenzij je onderweg blijft plakken in een gezellige bruine kroeg of een hippe wijnbar. Antwerpen heeft zich ontwikkeld tot een gastronomisch knooppunt, met een diversiteit aan eetgelegenheden, variërend van driesterrenrestaurants tot fantastische brasserieën en intieme, kwalitatief hoogwaardige eetplekjes. Daarnaast is Antwerpen synoniem voor mode, winkelen en cultuur, allemaal binnen handbereik.
Genoten van dit artikel en zin om meer te lezen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief 'detailhandel en horeca'.