Contacteer stad Antwerpen

Waarom projectleider mobiliteit of parkeerprojecten jouw droomjob kan zijn

Ingenieur / stedenbouwkundige Bernt

Een aangename, verkeersleefbare stad begint onder andere bij een sterk parkeerbeleid. Park & rides, park & walks, buurtparkings en ondergrondse parkeergarages zijn enkele grote projecten die de bereikbare stad van morgen vandaag mee vormen.

“Je werkt mee aan een iconische plek in de stad”

Een straf team van 11 ingenieurs, (landschaps-)architecten en stedenbouwkundigen werkt bij de stad strategische projecten uit. Ze willen allemaal bijdragen aan een nog betere en leefbaardere stad. Het zijn creatieve denkers, geboeid door complexe projecten. Ze werken graag samen met de vele betrokken professionals van binnen en buiten de stad. Op die manier hebben ze allemaal al een breed netwerk opgebouwd! 

Wat doet bijvoorbeeld een projectleider parkeerprojecten? 

Vandaag werkt er binnen het team 1 projectleider aan parkeerprojecten, maar we zoeken er meer. Collega Bernt studeerde ruimtelijke planning, startte na zijn studies bij de stad en realiseerde intussen onder meer verschillende park & rides aan de rand van de stad. In de toekomst willen we ook inzetten op park & walks. Daarvoor, specifiek voor een nieuwe parkeergarage op Kaaien Noord, zoeken we een extra projectleider.

Parking Kooldok

Bernt vertelt: “De realisatie van parkeerprojecten is vaak technisch uitdagend en je moet ook rekening houden met andere werven, nutsleidingen, traminfrastructuur ... Daarom laten we ons altijd ondersteunen door onder meer een studiebureau en externe juristen voor deze projecten. 

Daarnaast zitten we geregeld samen om af te stemmen met onze partners, zoals AWV of De Lijn. En we stemmen ook heel wat zaken af met de collega-projectleiders van het vastgoedbedrijf van de stad: AG Vespa.

Dat doe ik als projectleider niet alleen. Ik werk nauw samen met een projectingenieur en kan altijd raad vragen bij andere projectleiders. Ook teamleiders, directie en beleid volgen de projecten nauw mee op. Aan hen moeten we regelmatig een update geven. Dat maakt de job erg gevarieerd.”

Welke zichtbare resultaten kan jullie team binnenkort tonen?

Ongetwijfeld wordt de ondergrondse parking aan Kaaien Noord een belangrijke realisatie. En al zeker omdat die samen zal lopen met de heraanleg van de Scheldekaaien en de realisatie van het WO II memoriaal aan het loodswezen. Een iconische plek in de stad dus.”

Waarom solliciteren?

“De stad is bezig met een enorme transformatie. Deze en andere jobs in de sector geven je de kans om die transformatie mee vorm te geven. En je volgt alle nieuwe stadsontwikkelingen van dichtbij. Binnen je projecten krijg je veel vrijheid om de strategie zelf uit te denken. Je leert enorm veel bij op korte tijd.”

 

Meer informatie: