Contacteer stad Antwerpen

Ingang bib Arena met stripmuur PomBibliotheek Arena

Bibliotheek Arena

Bib Arena ligt in het hart van de gelijknamige wijk in Deurne. Zet je neer met een tas koffie in onze krantenhoek, snuister door onze uitgebreide collectie boeken, tijdschriften, strips en films, of kom voorlezen voor je kind in onze gezellige Agora.

Het team van bib Arena loodst je graag door een ruime keuze van boeken en films. Maar ook als je op zoek bent naar een rustige studieplek, of als je van ons kranten- en tijdschriftenaanbod wil genieten zit je goed in de bib. Ben je jonger dan 26, leerkracht, of heb je recht op verhoogde tegemoetkoming? Dan betaal je helemaal niets.

Er is altijd wel iets te doen in bib Arena.  Onze leescaravan is een gezellige plek voor baby’s, peuters en hun (groot-)ouders, en elke eerste zaterdag van de maand is er een Boekstartactiviteit om 10 uur. Elke woensdag kan je om 16 uur terecht voor een voorleessessie, waarin onze voorlezers je meenemen naar de magische wereld van het prentenboek.

Jongeren kunnen komen studeren in de bib of snuffelen in onze Young Adult-collectie. Voor volwassenen organiseren we inspirerende lezingen en samenleessesies. We werken ook samen met lokale buurtinitiatieven voor ontspannende activiteiten.

Daarnaast zetten we onze schouders ook mee onder boeiende initiatieven als de Poëzieweek, de Jeugdboekenmaand en de Boekenmaand.

Computers, internet en wifi

In de bibliotheek zijn pc's beschikbaar om informatie op het internet op te zoeken of om je te ontspannen. Je moet lid zijn van de bibliotheek om hiervan gebruik te kunnen maken.

Meer info.

Onbemande bib

Door de uitbreiding van de onbemande bib, is Bib Arena doorlopend open van 8 uur tot 22 uur. De bemande openingsuren blijven ongewijzigd. Tijdens de onbemande uren kunnen bezoekers materialen terugbrengen en nieuwe materialen ontlenen. Je kan tijdschriften en kranten lezen en je kan gebruik maken van de computers.

Meer info. 

Bib aan Huis

Ben je tijdelijk of voor langere tijd zelf niet in de mogelijkheid om naar de bibliotheek te komen? Laat je bibliotheekmaterialen gratis bij jou thuis brengen. Meer dan tweehonderd Antwerpenaars maken intussen gebruik van deze dienst.

Meer info.

Adres en contact

Bibliotheek Arena
Arenaplein 62A
2100 Deurne
bibdeurne@antwerpen.be
www.deurne.be/bibarena

Openingsuren

Catalogus

Mijn bibliotheek

Aanbod Antwerpse bibliotheken

Blijf op de hoogte: volg bib Arena op Facebook en Instagram

Leaflet | Esri, NAVTEQ, DeLorme, Stad Antwerpen
Dit artikel is gedeeld door