Contacteer stad Antwerpen

RingfietspadKathleen Michiels

Fietsroutes in en rond Antwerpen

De fiets staat centraal in het mobiliteitsverhaal van de stad. Zowel in de stad als naar de stad, wordt er geïnvesteerd in veilige fietspaden en fietsroutes.

Handig voor fietsers in Antwerpen, is de kaart die je hieronder kan downloaden: ze bevat de beste fietsroutes om de stad te doorkruisen, én je kan erop nagaan hoelang je onderweg zal zijn.

Functionele fietsroutes

Districtenroute (boog rond de stad)
De Districtenroute loopt tussen de Ring en de Krijgsbaan (R11). Het is het grotere broertje van het Ringfietspad. De route loopt van Petroleum Zuid door Hoboken, Wilrijk, Berchem, Mortsel, Borgerhout, Deurne, Schoten en Merksem tot aan de Luchtbal. 

Havenroute (noorden van Antwerpen)
Met de fiets kan je uitstekend het havengebied verkennen. Er zijn verschillende routes uitgestippeld die je laten kennismaken met de mooiste plekjes. Wie de haven per fiets wil verkennen kan een beroep doen op de gratis verkrijgbare havenfietskaart. De havenfietskaart kan je hier gratis downloaden. Meer info over de fietsroutes kan je terugvinden op de website van het Havenbedrijf.

Fietsostrade Antwerpen-Mechelen - F1 (zuiden van Antwerpen)

Elke werkdag fietsen 4500 mensen over de fietsostrade Antwerpen-Mechelen naar hun werk of school. De fietsostrade loopt in één rechte lijn langs de spoorweg en zorgt voor een vlotte fietsverbinding tussen Antwerpen en Mechelen.

Fietsostrade Antwerpen-Lier - F11 (oosten van Antwerpen)

De fietsostrade Antwerpen-Lier langs de spoorlijn Antwerpen-Lier is nog niet volledig af, maar er wordt hard aan gewerkt.

Fietsostrade Antwerpen-Bergen op Zoom - F12 (noorden van Antwerpen)

De fietsostrade Antwerpen-Berchem op Zoom wordt een nieuwe fietsverbinding vanop Luchtbal, langs de A12 naar de haven.

Fietsostrade Antwerpen-Boom- F13 (zuiden van Antwerpen)

De fietsostrade Antwerpen-Boom is al voor een deel gerealiseerd. De route naast het spoor in Hoboken (Fietspad Jef van Linden) is reeds befietsbaar. 

Fietsostrade Antwerpen-Essen - F14 (noorden van Antwerpen)

De fietsostrade Antwerpen-Essen loopt langs de spoorlijn Antwerpen-Kapellen naar het noorden.

 

Leaflet | Esri, NAVTEQ, DeLorme, Stad Antwerpen

Recreatieve fietsroutes

Stel zelf jouw fietsroute samen over de fietsknooppunten in België en Zuid-Nederland. Het hele netwerk op één grote fietskaart.

Melding doen

Verkeerslichten die niet werken, kapot fietspad,...?

Start
Dit artikel is gedeeld door