Borgerrio 2016 Jonathan Ramael

Organisatie in beeld

Borgerrio is, ondanks het exotisch tintje, geen eiland. Aan dit festival werken heel wat mensen mee, voor en achter de schermen. Graag stellen we die aan u voor.

district Borgerhout

Het team van de cultuurantenne zorgt voor de coördinatie van het hele festival. Dat gaat van overleg organiseren tot knopen doorhakken en het logistieke luik opvolgen. Een hele uitdaging! 

De jeugddienst en sportantenne zorgen in samenwerking met Buurtsport Oud-Borgerhout voor een coole Play-off Plaza voor kinderen en jongeren. 

Eigenlijk krijgen bijna alle collega's van de districtswerking te maken met Borgerrio; communicatiedienst (alles online en print), stedelijk wijkoverleg (vrijwilligerswerking), rapportering (Wereldmarkt) en secretariaat (administratieve ondersteuning).

BoHo2140 

De winkeliersvereniging van Borgerhout ligt mee aan de basis van het festival. Al jaren zetten zij zich in om de kleurrijkste parade van 't stad te organiseren. En natuurlijk motiveren zij de winkeliers om die dag met een standje buiten te komen op de braderie. Zonder winkeliers, geen festival! 

Ecohuis

​Het Ecohuis is mede-oprichter van Borgerrio, toen het nog enkel een milieufestival was. Vandaag stellen ze opnieuw hun huis én tuin open voor informatie, rust en ontspanning tijdens het drukke festivalgebeuren. Daarnaast werken ze mee aan het afvalbeheersingsverhaal

Café Mombasa

De programmatie van het hoofdpodium wordt mee door café Mombasa bepaald, behalve in 2018 door de werken aan het Moorkensplein. 

Bar Bakeliet

De programmatie van het hoofdpodium op het Laar wordt in 2018 mee door Bar Bakeliet bepaald. De line-up is altijd een swingende mix van talent van dichtbij en iets verder weg. 

Sociale Dienstverlening

De Wereldmarkt wordt mede vormgegeven door de stadsdienst Ontwikkelingssamenwerking. Zij zorgen voor een mix van wereldse en lokale verenigingen op het Laar. Daarnaast organiseren ze mee de programmatie van het hoofdpodium.

't Werkhuys

Borgerrio krijgt heel veel artiesten en vrijwilligers op de been, 't Werkhuys zorgt als goede gastvrouw voor de nodige backstageruimte en catering. 

Proper Borgerhout

Dit bewonersinitiatief streeft naar propere staten in Borgerhout! Maar al te graag zetten ze mee hun schouders onder het afvalbeheersingsverhaal op Borgerrio. 

Ecofest

Ecofest zorgt voor een proper en duurzaam event en verlaagt de kosten van het afvalbeheer. Ze hebben reeds ervaring op tal van evenementen. Op Borgerrio staan ze in voor de coördinatie van de afvalinzameling en de sensibilisering van de standhouders. 

Stadsbeheer

Bijzondere Opdrachten en Feestmateriaal (BOF) staat elk jaar paraat om het festival op te bouwen, af te breken en voor de correcte ophaling van het afval. Onmisbare collega's dus! 

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!