Contacteer stad Antwerpen

Brandweer Zone Antwerpen
wespen

Wespenbestrijding

Heb je last van wespen? Mogelijk heb je een wespennest in huis, in de spouwmuur, op de zolder, in het dak, in de tuin of in de grond.

Binnen onze zone kan je gemakkelijk een wespenverdelging aanvragen bij de brandweer. Daarvoor vul je enkele simpele gegevens in via ons e-formulierAls je dan ook nog eens zorgt dat je gegevens goed én helemaal correct zijn ingevuld, gaan we er meteen mee aan de slag. Een brandweerploeg komt dan zo snel mogelijk langs. 

Bij Brandweer Zone Antwerpen is de bestrijding van een wespennest gratis. We vragen wel om goed te overwegen of de nest écht voor overlast zorgt. Wespen zijn immers nuttige dieren, die we enkel verdelgen als ze een gevaar vormen.

Geen wespen maar bijen?

Heb je last van bijen? Dit zijn beschermde en nuttige insecten die zeker niet gedood mogen worden. Ze worden vaak gratis opgehaald door een imker. Hiervoor kan je zoeken op gemeente of postcode naar een imker voor jouw gemeente.

Vermoeden van hoornaars?

Hoornaars zijn bijna dubbel zo groot als een wesp of honingbij. In België komen twee hoornaarsoorten voor: de Aziatische hoornaar en de Europese hoornaar. De Aziatische hoornaar is net iets kleiner dan de Europese hoornaar.

Brandweer Zone Antwerpen bestrijdt deze dieren indien mogelijk. Vermeld je vermoeden van hoornaars ook bij de opmerkingen in het e-formulier, zodat we zeker de juiste uitrusting meenemen.

Belangrijk: we kunnen enkel helpen als je de locatie van het nest kent. Dit is nodig om een goede verdelging te doen. We gaan zelf niet op zoek naar het nest.

Honingbij - Duitse wesp - Aziatische hoornaar - Europese hoornaarVespa Watch

Aanvragen en documenten:

Wespenbestrijding

Ondervindt u hinder van een wespennest? Meld het hier. Voor onmiddellijke ondersteuning bij noodgevallen belt u 112.

Aanvraag starten