werken in de Guldenvliesstraat
Heraanleg Guldenvliesstraat in Berchem

De werken in de Guldenvliesstraat startten in maart 2018. De heraanleg van de Guldenvliesstraat is een complex project met een langgerekte werfzone. Op deze webpagina zetten we alle info telkens voor u op een rijtje.

Heraanleg Zillebekelaan
Verloop werken Zillebekelaan

Intussen zijn de werken aan de Zillebekelaan volop aan de gang. Met de heraanleg wil het district Berchem van de Zillebekelaan een echt plein maken.

Asfalt in de Groenenhoekstraat
Fruithoflaan
Fruithoflaan krijgt fietspad

De stad Antwerpen wil een fietspad aanleggen op de Fruithoflaan in Berchem om de veiligheid van de fietsers te verbeteren. Dit project maakt deel uit van de districtenfietsroute. Daarnaast wordt ook de straat zelf aangepakt. Met name de ...

het sport- en speelterrein aan de Schelpstraat
Hoogspanningskabels
Aanleg hoogspanningskabels Singel

Elia, de beheerder van het Belgische hoogspanningsnet legt een dubbele ondergrondse kabelverbinding aan tussen de bestaande hoogspanningsstations Petrol en Zurenborg. Elia organiseert een infomarkt om het verloop van de werken toe te lichten.

onderhoudswerken in Berchem
Onderhoudswerken in Berchem

In Berchem worden regelmatig kleine aanpassingen aan het openbaar domein gedaan om de leefbaarheid en verkeersveiligheid te verbeteren. Het district Berchem maakt graag snel werk van dit soort herstel- en onderhoudswerken. Op deze webpagina leest ...

Ontwerp van de nieuwe Stanleystraat en Cuperusstraat
Heraanleg Stanleystraat en Cuperusstraat

De fietsostrade tussen Mechelen en Antwerpen is een snelle verbinding voor fietsers. In de Stanleystraat en Cuperusstraat is de fietsostrade nog geen tweerichtingsverkeer. Daarom worden de straten heraangelegd. De districten Antwerpen en Berchem ...

3D schets voor de heraanleg van de Floraliënlaan
Start werken Floraliënlaan

De Floraliënlaan is aan vernieuwing toe. Het district Berchem plant om samen met het district Wilrijk de straat heraan te leggen. Voorlopig wordt enkel het gedeelte tussen de Elisabethlaan en de Ringlaan aangepakt.

Een simulatie van een tuinstraat in Berchem
Tuinstraten Berchem

In 2018 en 2019 leggen het district Berchem en de stad Antwerpen in Oud-Berchem vier tuinstraten aan. Het gaat om de Wasstraat, de Woeringenstraat, de Berthoutstraat (enkel het deel tussen de Walemstraat en de Van Campenhoutstraat) en De Brouwersstraat.