3D schets voor de heraanleg van de Floraliënlaan
Start werken Floraliënlaan

De Floraliënlaan is aan vernieuwing toe. Het district Berchem plant om samen met het district Wilrijk de straat heraan te leggen. Voorlopig wordt enkel het gedeelte tussen de Elisabethlaan en de Ringlaan aangepakt.

3D zicht uit het voorontwerp
Start werken Zillebekelaan

Als alles goed gaat, starten de werken aan de Zillebekelaan op maandag 5 november. Met de heraanleg wil het district Berchem wil van de Zillebekelaan een echt plein maken.

De werken in de Groenenhoekstraat
Een simulatie van een tuinstraat in Berchem
Tuinstraten Berchem

In 2018 leggen het district Berchem en de stad Antwerpen in Oud-Berchem vier tuinstraten aan. Het gaat om de Wasstraat, de Woeringenstraat, de Berthoutstraat (enkel het deel tussen de Walemstraat en de Van Campenhoutstraat) en De Brouwersstraat.

het sport- en speelterrein aan de Schelpstraat
Na de voorbereidende werken begon op 27 maart de heraanleg van de Guldenvliesstraat
Heraanleg Guldenvliesstraat in Berchem

De werken in de Guldenvliesstraat startten in maart 2018. De heraanleg van de Guldenvliesstraat is een complex project met een langgerekte werfzone. Op deze webpagina zetten we alle info telkens voor u op een rijtje.

bomen
Bomen in Berchem: rooien en aanplanten

Zieke bomen of bomen die op het punt staan om te vallen, worden gerooid en er wordt een nieuw exemplaar aangeplant. Hieronder vindt u een overzicht waar er bomen gerooid of aangeplant worden. De aanplant van bomen en struiken gebeurt in het ...

vernieuwde toegang met twee hellingen en een trap in tribunevorm aan de kant van de Spoorwegstraat
Fietstrap Posthofbrug-Ringfietspad

Deze zomer legt het district Berchem een trap met fietsgoot aan tussen de Posthofbrug en het Ringfietspad. Deze fietstrap is een nieuwe verkeersveilige verbinding voor fietsers en voetgangers.