Openingsavond Wintervuur
Nieuwjaarsdrink 2016
Cultuurantenne Borgerhout

Hebt u een vraag over cultuur? Elke district van de stad Antwerpen heeft een aanspreekpunt voor cultuur, de cultuurantenne. Hij of zij zoekt graag mee naar een antwoord op uw vraag.

Campagnebeeld Cultuurshock
Borgerrio 2016
Borgerrio, het kleurrijkste festival van 't stad

Jaarlijks in mei of juni vindt het gratis familiefestival Borgerrio plaats op en rond de Turnhoutsebaan in Borgerhout. Het begon meer dan 10 jaar geleden kleinschalig en is momenteel uitgegroeid tot een van de grootste eendagsevenementen van Antwerpen.

Bewaarbokalen van Borgerhout Bewaart
Borgerhout Bewaart?

Borgerhout Bewaart is een project over vroeger en nu. Over van hier en van daar. Want wat er in Borgerhout allemaal suddert en bruist, daar mogen we gerust meer over opscheppen. Lees hier alles over de erfgoedwerking van Borgerhout.

Cultuurprijzen 2014
Cultuurraad Borgerhout

De cultuurraad adviseert het districtscollege en de districtsraad omtrent culturele kwesties in het district. Ook streeft de cultuurraad ernaar om culturele verenigingen en organisaties samen te brengen. Daarnaast organiseren ze soms zelf een ...

Boekvoorstelling Van Overal
Open Monumentendag in bib Vredegerecht
Culturele (t)huizen in Borgerhout

In tegenstelling tot de andere districten heeft Borgerhout geen stedelijk cultuurcentrum. Aan lokale initiatieven is echter geen gebrek, elke dag opnieuw maken deze organisaties het mooie weer in Borgerhout: De Roma, 't Werkhuys, Ratapla ...