Contacteer stad Antwerpen

Sigrid Spinnox
Extra korting voor Borgerhoutenaren op lidgeld voor je hobby of sportclub: foto van kinderen die voetballen op het Krugerplein in BorgerhoutJesse Willems

District Borgerhout geeft extra korting op lidgeld of materiaal voor je hobby of sport

Alle Borgerhoutenaren met kansentarief die zich aansluiten bij een sportclub of een andere vrijetijdsbesteding, kunnen van het district Borgerhout en stad Antwerpen een deel van hun lidgeld terugbetaald krijgen. 

Wat?

Wou je altijd al gitaar leren of een tekencursus volgen, maar is de inschrijvingsprijs te hoog? Of wil je je kinderen laten basketten of zwemmen, maar kost dat zo veel?

Dan is er goed nieuws. Want bovenop een tussenkomst van maximum 100 euro van stad Antwerpen, hebben alle Borgerhoutenaren met kansentarief recht op maximum 50 euro extra van district Borgerhout. Dat geld kan gebruikt worden voor het inschrijvingsgeld of voor materiaal nodig om de cursus te volgen, zoals sportkledij of de huur van een instrument. 

De ondersteuning wordt vastgesteld op basis van een 80%/20%-regeling. Als aanvrager betaal je zelf 20% van de totale kosten: dit is het lidgeld + eventuele kosten voor materiaal. De overige 80% komt in aanmerking voor de tussenkomst van de stad Antwerpen en het district Borgerhout.

Welk materiaal komt in aanmerking? 

Materiaal dat noodzakelijk is om een vrijetijdsactiviteit te beoefenen kan ook terugbetaald worden. Dit natuurlijk binnen de marge van de 150 euro per persoon per jaar. Bij een aanvraag met materiaalkosten moet er aangetoond worden dat dit materiaal noodzakelijk is om de activiteit te beoefenen.

Voor wie?

Iedereen ingeschreven op het grondgebied van het district Borgerhout en die een A-kaart met kansentarief heeft, komt in aanmerking voor deze extra tussenkomst van 50 euro.

Let op: personen die in begeleiding zijn bij een sociaal centrum, werkervaring of budget & schulden kunnen geen beroep doen op de ondersteuning via dit reglement. Vraag naar aangepaste mogelijkheden bij jouw maatschappelijk werker.

Wanneer aanvragen?

De aanvraagdocumenten kunnen het hele jaar door ingediend worden tot 30 november van het kalenderjaar. Aanvragen voor lidgelden die lopen per seizoen en niet per kalenderjaar (bijvoorbeeld eind 2023 tot zomer 2024) kunnen ook later ingediend worden en worden dan in het nieuwe jaar uitbetaald. 

Hoe aanvragen?

  1. Verstuur je aanvraag per mail naar: ondersteuning.vrijetijd@antwerpen.be
  2. Je kan het aanvraagformulier ook afgeven in het districtshuis van Borgerhout, Moorkensplein 1, 2140 Borgerhout. Ofwel bij Sporting A op het Damplein 31, 2060 Antwerpen.
  3. Buiten het formulier is ook een bewijs van betaling nodig voor we een formulier kunnen verwerken. Dit bewijs is een officieel document dat de club zelf opstelt, of een screenshot van de bankoverschrijving.
  4. De uitbetaling gebeurt ongeveer 6 weken later.

Hulp nodig?

Mail: district.borgerhout@antwerpen.be

Bel: 03 338 17 77 (tussen 9 uur en 16.30 uur).