Musea, toerisme en erfgoed in Deurne

Musea, toerisme en erfgoed in Deurne

Tussen Kempen en Koekenstad ligt Deurne in de stadsrand. Het is misschien niet de meest evidente bestemming voor een doorsnee toerist, maar toch kan u in Deurne heel wat schatten ontdekken. 

Deurne is niet alleen een heel groen district met verschillende parken. U kan de boeiende geschiedenis van Deurne aflezen uit de oude dorpskern, de vele kastelen, kerken, musea en monumenten.

Schatten van Deurne

‘Schatten van Deurne’ is een website waarop u alles terugvindt wat u wil weten over de geschiedenis, het erfgoed en het toeristische aanbod van Deurne. Hebt u zelf een oude foto of een mooi verhaal, dan is dat heel welkom op de facebookpagina. Of u stuurt een mailtje naar cultuurantenne.deurne@antwerpen.be.

Wandelen en fietsen in Deurne

Op een zonnige dag is niets zo leuk als u door onbekend terrein laten gidsen door een ‘local’ die u alles kan vertellen over een buurt, wijk of park. Die lokale verhalen hebben we verzameld in meer dan tien wandelingen en fietstochten. U kan ze allemaal gratis downloaden, zodat uw smartphone uw gids wordt. Of u kan zeven wandel- en fietsbrochures met een handig kaartje kopen in CC Deurne.

Volksmuseum Turninum

Volksmuseum Turninum toont de geschiedenis van de gewone burgers, vooral uit de 19e en het begin van de 20e eeuw. Het museum is gevestigd in een paar oude dorpswoningen en een wagensmidse in Deurne-Dorp.

Museum Stampe en Vertongen

Luchtvaartmuseum Stampe en Vertongen herbergt een indrukwekkende collectie vliegtuigen en historische documenten. Bij mooi weer durven de vliegtuigen hun vleugels nog wel eens uitslaan, want ze zijn nog steeds luchtwaardig.

Natuurhistorisch Museum Boekenberg

Sinds 1961 is het Natuurhistorisch Museum Boekenberg in een grottencomplex gevestigd. Iedereen die interesse heeft in de ontstaansgeschiedenis van de streek rond Antwerpen moet deze Deurnse schat gezien hebben.

Renaat Braem Huis

Bezoek het Renaat Braem Huis en beleef de optimistische sfeer van het moderne wonen in de jaren 1950. Renaat Braem (1910-2001) geldt als één van de belangrijkste naoorlogse architecten in België. Zijn eigen woning met atelier uit 1958, werd zorgvuldig gerestaureerd.

Meer info

Cultuurdienst Deurne
tel. 03 338 46 46
cultuurantenne.deurne@antwerpen.be
www.schattenvandeurne.be
www.facebook.com/schattenvandeurne