Contacteer stad Antwerpen

Sigrid Spinnox
Thomas Geuens

8/9: Familiedag

Op zondag 8 september vanaf 12 uur geniet jong en oud van een eigen picknick in het Rivierenhof en van (straat)theater, muziek, circus, workshops, springkastelen en andere leuke activiteiten tijdens de gratis Familiedag.

Kom met vers gesmeerde boterhammen en met je (klein)kinderen, familie, vrienden of buren naar het Rivierenhof en geniet vanaf 12 uur van een heerlijke picknick in het park. Vanaf 13 uur start een middag vol (straat)theater, voorstellingen, circus, muziek, springkastelen, workshops en andere leuke activiteiten. Uiteraard kan je er ook iets drinken of smullen van een lekker ijsje. Kortom, een heerlijke afsluiter van de zomer voor jong en oud.

Programma

  Wanneer?Activiteit
Vanaf 12 uurPicknick in de tent
Om 13, 14.30, 16 en 17.15 uur'Wonderhut' door Tinkel (verhalen, muziek)
Om 13 en 15.15 uur'Orkest Bazar' door Cie Balltazar (muziek)
Om 13.30, 15 en 16.30 uurStruzzi (theater)
Om 13.45 en 16.45 uur'Passant' door Cirque Circulair (circus, straattheater)
Om 14.15 en 16.45 uur'Curtain Call' door Circus unARTiq (circus)
Om 14.45 en 16.45 uur'The great escape' door Ell Circo D'ell Fuego (circus)
Om 16 uurDJ Handjes in de lucht (muziek)
DoorlopendDen draad (spelletjes)
DoorlopendDJ DIET (muziek)
DoorlopendKinderkaravaan (workshops, spelletjes)
DoorlopendAanbod van Deurnse verenigingen
DoorlopendBar en foodtrucks

Picknick in de tent

Vanaf 12 uur

Neem je picknickspullen mee en start de familiedag met een gezellige picknick aan de tent. Drank en dessertjes kan je kopen, de rest voorzie je best zelf.

'Wonderhut' door Tinkel (verhalen, muziek)

Om 13, 14.30, 16 en 17.15 uur

De Wandelaar, een mysterieuze verteller, neemt je mee op een reis vol sprookjes en volkslegendes. Vanuit de Wonderhut zal De Wandelaar eeuwenoude verhalen met jullie delen. Met een koptelefoon op hoor je niet alleen de boeiende vertellingen, maar ook betoverende geluidseffecten en muziek die de verhalen tot leven brengen. Mis deze unieke kans niet om deel uit te maken van een onvergetelijke vertelervaring voor het hele gezin.

www.tinkelentertainment.be

'Orkest Bazar' door Cie Balltazar (muziek)

Om 13 en 15.15 uur

De 3 artiesten van Orkest Bazar trekken rond met hun circuskar en brengen hier en daar pop-upcircus vergezeld van live muziek, een mobiele circusact waar de interactie met het publiek steeds centraal staat.

www.balltazar.be

Struzzi (theater)

Om 13.30, 15 en 16.30 uur 

Om deze prachtige struisvogelachtigen kan je moelijk heen. Ze mogen dan ook best trots zijn op hun mooie verenkleed. De Struzzi stappen parmantig voort en met een onbevangen blik kijken ze de wereld in. Misschien zijn ze een tikkeltje brutaal af en toe maar dat zal je ze zeker vergeven. Hun berijders lijken wel vergroeid met deze sterke, elegante loopvogels, maar wie is nu de baas over wie?

'Passant' door Cirque Circulair (circus, straattheater)

Om 13.45 en 16.45 uur

Noah en Benjamin zijn al jaren gepassioneerd door circus en straattheater. Samen brengen ze een intieme en toch spectaculaire en woordeloze circusvoorstelling boordevol circuskunsten, goochelkunsten en subtiele clownerie.  

www.cirque-cirqulaire.be

'Curtain Call' door Circus unARTiq (circus)

Om 14.15 en 17.45 uur

Twee internationaal gerenommeerde kunstenaars veroveren een indrukwekkend landschap met een spannende mix van verhalende vormen. Hun extra grote gordijn transformeert de omgeving in een openluchttheater: een stadspark, een marktplaats, wordt het decor van een rivieroever en zo worden de kijkers verleid om de rivier te herontdekken. 

Een grote verscheidenheid aan circustechnieken, zoals acrobatiek op de Swinging Trapeze en Chinese Pole, bieden de woordenschat voor een hedendaagse metaforische taal en zorgen altijd voor momenten van verwondering en het vergeten van alle zorgen. 

Livemuziek vermengt zich met moderne elektronische klanken: een saxofoon speelt de soundtrack voor een verticale danse op een touwladder op duizelingwekkende hoogte. De kunstenaars manipuleren de veelzijdige setting in elegante choreografieën, waardoor er voortdurend verandering ontstaat in perspectieven.

www.circus-unartiq.de

'The great escape' door Ell Circo D'ell Fuego (circus)

Om 14.45 en 16.45 uur

De ontsnappingskunstenaar en zijn assistent laten zich inspireren door de grote Harry Houdini. Tijdens een hilarische circusvoorstelling voeren ze tot driemaal toe een onmogelijke ontsnapping uit. Dat alles overgoten met veel drama, acrobatie en humor. De show speelt zich af op en rond een omgebouwde aanhangwagen. Rep je ernaartoe! Want sinds 1900 werden deze ontsnappingen niet meer op straat vertoond. Spanning en spektakel verzekerd.

www.ecdf.be

DJ Handjes in de lucht (muziek)

Om 16 uur

De Dj Handjesindelucht-party is een 'wauw'-belevenis voor jong en oud(ers). Dj Handjesindelucht geeft 200% energie om kinderen en hun gezin te doen dansen, zingen, zweten, springen en zich vooral te amuseren tijdens deze opvallende show. 200% ambiancegarantie!

Samen de muziek voelen, de opbouw beleven van een echt feestje, je laten verrassen door de muziekkeuze, je volledig verliezen in de muziek, heel blij worden van de energie van alle jonge én oudere feestgangers: dat is de Dj Handjesindelucht-party! 

www.handjesindelucht.be

Den Draad (spelletjes)

Doorlopend

Vrij spelen en een levendige fantasie, daar is het bij Den Draad om te doen! Onze vrolijke installaties hebben geen vaste speldynamiek. Ook de gehaakte 'beestjes' of figuurtjes zijn voor interpretatie vatbaar. De bedoeling is dan ook om kinderen te laten ontdekken, verzinnen en grenzen af tasten en dat hebben ze meestal meteen begrepen!

www.dendraad.com

DJ DIET (muziek)

Doorlopend

Dieter Van Mechelen, beter bekend als DIET, staat bekend om zijn vermogen om een grote verscheidenheid aan muziekstijlen te combineren in al zijn sets. Van Hiphop tot Dance/House, Nineties tot Nillies, Après-Ski tot Harddance: zijn ultieme wens is om iedereen in beweging te krijgen.

Kindercaravaan (spelletjes, workshops)

Doorlopend

 • Boog
 • Karaoke
 • Autozone
 • Zeepbellenworkshop

Bamboo

Doorlopend

Verzamel je vrienden en neem het tegen elkaar op in een heuse bouwwedstrijd. Tijdens bamboo zijn coordinatie en samenwerking een absolute must. Danzij tips en tricks van de begeleiders bouw jij in een mum van tijd je kamp op.

Huis van het Kind

Doorlopend

Laat je kinderen de Hop Up ontdekken. In een mum van tijd ontpoppen ze zich tot krachtige onderzoekers en vindingrijke architecten van hun eigen speelomgeving. Of ontwerp samen je eigen button. Gebruik je creativiteit of vertrek van een van de voorbeelden.

Safe Archery

Doorlopend

Tijdens Safe Archery leer je mikken op verschillende doelen. Stilstaand of bewegend? Geen probleem: de pijlen hebben geen echte punten en hebben een felle kleur, zo vinden we de pijlen snel terug en blijft veilig voor iedereen.

Springkastelen

Doorlopend

Spring van de ene wolk op de andere en loop als een echte koorddanser op alle gekleurde bollen die je op je pad tegenkomt. Of vind je weg tussen draden, verschillende steegjes en klauter over gigantische opgeblazen cilinders. Klim nadien helemaal naar boven tot je een regenboog tegenkomt. Glij daarna weer vliegensvlug naar beneden alsof je een parachutesprong maakt.

Ontdek de Deurnse verenigingen

Doorlopend

 • 205e FOS Impeesa
  Scouteske spelen
   
 • Academie Deurne
  We maken een prachtig nazomerjuweel geïnspireerd op de bloemen, bladeren en motieven uit het Rivierenhof. Kinderen en volwassenen zijn welkom. Kom ook langs met al je vragen over het aanbod beeld, muziek en woord van de academie.
   
 • Arabesque
  Dansvoorstelling om 14.15 uur in de tent
   
 • Barbuur
  De kleinste fuif
   
 • Chiro Frelus
  Spel en plezier
   
 • DEK (Harmonie Door Eigen Kracht)
   
 • Easy Moving
  Dansvoorstelling om 15 uur in de tent
   
 • Ihsane
  Hennatattoos en grime
   
 • JES Deurne
  Knutselactiviteit
   
 • Katapult club
  Katapultschieten
   
 • Namaste Yoga
  Ouder-kindyoga en aromatherapie
   
 • Oxot
  Tover een houten lepel om tot een kunstwerk of volg een miniworkshop pyrografie op houten lepels bij de vrijwilligers van kunstenaarscollectief Oxot. Daarnaast stelt Oxot een deel van hun werk tentoon in een kunstmarktje.

Bar en foodtrucks

Doorlopend

Honger of dorst? Loop langs de bar van Scouts St.-Bernadette of geniet bij een van de foodtrucks van nacho's, hotdogs, cava, (virgin)mojito’s en nog veel meer.

Meer info

Deurne Bevrijd: Familiedag
Zondag 8 september van 12 tot 18 uur
www.deurnebevrijd.be
gratis