Kortfilm: 'De kracht van verbinding'

Kortfilm: 'De kracht van verbinding'

De kortfilm 'De kracht van verbinding' portretteert vier personen met een beperking die hun weg vinden in Deurne via buurtwerk 't Pleintje en Dinamo.

Ondersteuning

In en om Deurne ondersteunt De Vijver vzw zo’n 400 à 500 mensen met een beperking en/of autisme, hun gezin en hun netwerk. Ondanks het feit dat zoveel mensen met een beperking in Deurne terecht kunnen voor ondersteuning, komen ze weinig in contact met andere Deurnenaars. Daarom startte De Vijver vzw begin 2016 een samenwerking met buurtwerk ’t Pleintje en buurtwerk Dinamo. 

Kortfilm

In de kortfilm  'De kracht van verbinding' blikken de buurtwerken en De Vijver vzw terug op het effect van één jaar samenwerken. “Ik ben in Deurne gedropt. Ik kende Deurne niet.” zegt Orélie in het begin van de film. Zij, Sandra, Fred en Kurt leerden Deurne en andere Deurnenaars kennen via het buurtwerk. Ze vertellen over hun ervaringen. Maar ook andere Deurnenaars komen aan bod. “Kurt is voor mij een venster geweest. Ik zie mensen nu anders dan ervoor.” vertelt een buurtbewoonster.

De kortfilm toont hoe de samenwerking een meerwaarde biedt voor mensen met een beperking, andere buurtbewoners en een buurt. Een win-winsituatie die andere organisaties, buurtwerken en buurten kan inspireren.

Dit project is een samenwerking tussen Samenlevingsopbouw Antwerpen stad vzw, Buurtwerk ’t Pleintje, De Vijver vzw en het district Deurne.

Meer info 

De Vijver vzw
Bosuil 138
tel. 03 360 98 00

Buurtwerk Dinamo
​Ten Eekhovelei 337 
tel. 03 326 22 14

Buurtwerk ’t Pleintje
Sint Rochusstraat 106
tel. 03 320 26 70

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!