Vuurtheater: Passa il tempo Rudi Schuerewegen

Festival 'Deurne Wintert' op 7, 8 en 9 december 2018 in Park Groot Schijn

Trek uw winterjas aan, spreek af met vrienden of familie en kom op 7, 8 en 9 december 2018 naar Park Groot Schijn. Dat is de plek waar het winterfestival ‘Deurne Wintert’ dit jaar de tenten opslaat. Net als de vorige jaren belooft het opnieuw een warm en gevarieerd spektakel te worden met vuuracts, theater, comedy, muziek, gratis schaatsen en nog veel meer.

Het festival Deurne Wintert! kronkelt al meer dan 10  jaar als een lopend vuurtje door Deurne. Telkens op een andere locatie: Deurne-Noord, Boekenbergpark, het districtshuis, de Herentalsebaan, Rode Kruisplein,…. Dit jaar is Park Groot Schijn aan de beurt. Daar worden op 7, 8 en 9 december de vuren aangestoken.

Programma vrijdag 7 december

Op vrijdag vanaf 18 uur kan u op het festivalterrein terecht voor foodtrucks en worden alle aanwezigen getrakteerd op een gratis tas soep (tot 19 uur, zolang de voorraad strekt). Om 19 uur stijgt de temperatuur met het spectaculaire vuurtheater: Passa il tempo. Een voorstelling voor jong en oud over het verglijden van de tijd met vuur, circus en theater.

 • Vuurtheater: Passa il tempo 
  vr 7 december 2018 om 19 uur - Park Groot schijn (centraal plein) - gratis

  Kom tijdens Deurne Wintert kijken naar het gratis, mooie en spectaculaire vuurtheater ‘Passa il tempo’. Het vuur vertelt de verhalen van geboren worden, spelen, groeien, liefhebben, ouder worden, doodgaan en opnieuw geboren worden. Poppen, wielen, tafels, zandlopers, bedden, ramen, vleugels, waaiers, trappen… het vuur tekent ze voor jou in het donker. Een voorstelling voor jong en oud over het verglijden van de tijd met vuur, circus en theater.

Programma zaterdag 8 december

Op zaterdag is er vanaf 16 uur een Deurnse productenmarkt en  de ‘Vuurmeesters’ kleden het festivalterrein aan met vuurlotussen en een heus vuurkunstwerk. Er is straattheater waarbij twee mysterieuze figuren u letterlijk het vuur aan de schenen leggen of kijk uit voor Octaaph, een levensgroot vogelskelet dat probeert te vliegen. Urban Baroque Bowl neemt u vervolgens mee in een subtiele clash tussen onze oude Vlaamse Meesters en streetart. Vuurspuwer Pyromancer is één van de beste ter wereld en brengt een show waar de hitte vanaf spat.

Naar jaarlijkse gewoonte trakteert het district ook iedereen op een flinke portie gratis schaatspret met lasershow op ijsbaan Ruggeveld. De juiste schaatsdeuntjes komen van o.a. dj Yves Deruyter.  Daarnaast zijn er nog betalende voorstellingen zoals stand-up comedy met Thomas Smith, massage-collage of Radio Xmas met kerstliederen gebracht door Neeka.

 • Lokale productenmarkt: het beste van Deurne 
  za 8 december 2018 van 16 tot 22 uur - Park Groot schijn (centraal plein) - gratis 

  Zaterdag 8 december kan u voor een lekkere hap of drankje tijdens Deurne Wintert terecht in een van de foodtrucks of in de dranktent. Op het marktje met Deurnse producten (o.a. honing, lokale bieren, ...) maakt u  kennis met al het beste wat het district Deurne te bieden heeft. Het boek 'Trots in Deurne-Noord en 'The Deurne Streetwear Collection©' (van Atelier Mes is More) zijn er ook exclusief te koop.Kom gerust een kijkje nemen, hier en daar valt er misschien wel een proevertje mee te pikken.
   
 • Muziek en streetart: Urban Baroque Bowl 
  za 8 december 2018 van 16 tot 22 uur - Park Groot schijn (centraal plein) - gratis 

  Geluidsarchitect Kris Strybos (Scale) en graffiti-artist Bram De Ceurt (Bird) nemen u mee in een subtiele clash tussen onze oude Vlaamse Meesters en streetart. Een totaalbeleving waar muziek en beeld één zijn. U zoekt het geluid spontaan op en ademt de beelden in. Strybos laat borrelen en clashen, en verbindt zo oud en nieuw, bemind en onbemind. Het concept werd bedacht door Scale die muziek op een nieuwe manier wilde beleven. Hij creëert een sferisch klankbad en zoekt inspiratie bij de grote barokmeesters uit de 17de eeuw. Barok kenmerkt zich door overdadige vormen en heftige gevoelsuitdrukkingen. Dat neemt hij mee in de creatie van een uniek geluidsdecor. Graffiti is een perfecte kunstvorm om de barokke sfeer om te zetten naar een urban realiteit. Bird krijgt de opdracht om zijn interpretatie te geven met mogelijke verwijzingen naar Dulle Griet van Peter Bruegel de Oude, de 7 hoofdzonden, olieverf,... Een voorstelling in het kader van Antwerpen Barok 2018.
   
 • Light My Bike   
  Za 8 december 2018 om 16.30 uur - Park Groot schijn (centraal plein) - gratis  

  Op zaterdag 8 december start Deurne Wintert met 'Light my bike' en is het de bedoeling om uzelf en uw ongemotoriseerd voertuig maximaal te versieren, verlichten en te pimpen tot een echt pronkstuk. Bij valavond fietst u samen, met een heleboel andere verlichte fietsen, 6 km als één groot rollend lichtkunstwerk door de straten van Deurne. Wees creatief en origineel want er vallen prijzen te winnen! 

  Inschrijven verplicht via www.ccdeurne.be 
  Voor inspiratie: www.lightmyride.nl 
  I.s.m. Deurne Wielerspurters 
   
 • Vuuract: De Vuurmeesters   
  za 8 december 2018 van 16 tot 22 uur - Park Groot schijn (centraal plein) - gratis 

  Geen Deurne Wintert zonder vuur! Ook dit jaar zullen de vuurmeesters het festivalterrein in een warme gloed inpakken. Dat zorgt voor warmte en gezellige, sfeervolle wintertaferelen. Als klap op de vuurpijl brengen de Vuurmeesters dit jaar ook hun monumentale vuurkunstwerk mee. Maar ook de prachtig gekleurde vuurlotussen met brandend hart zullen jong en oud betoveren. Zowel op het land als te water scheppen zij een magische en feeërieke sfeer die nog lang blijft nazinderen. Daarnaast voorzien de Vuurmeesters ook nog vuurmanden die uitnodigen tot ongedwongen ontmoeting en creëren een plek waar je gezellig samen kan zijn. Warm, sfeervol, esthetisch en uniek!
 • Straattheater: Cirq Mystiek by night 
  za 8 december 2018 om 16, 18 en 20 uur - Park Groot schijn (centraal plein) - gratis 

  Twee mysterieuze figuren zweven in Park Groot Schijn door en rond het publiek. Wees gewaarschuwd, want ze hebben een sarcastisch, uitdagend en plagend karakter en leggen u werkelijk het vuur aan de schenen. Maar ze kunnen ook lief zijn en brengen verwondering en magie. Ze zorgen letterlijk en figuurlijk voor een warme leuke sfeer met veel vuur. Kom tijdens Deurne Wintert deze vreemde figuren aanschouwen, maar wees wel op uw hoede.
   
 • Massage - Collage 
  za 8 december 2018 om 16 en 17 uur - Park Groot Schijn (sportkamer) - 6 euro 

  Jong en oud installeren zich per twee op een rustig eilandje in de ruimte. Een adempauze in de drukte! Begeleid door een gids die de bewegingen voordoet, geven ouders en kinderen elkaar een korte massage. Warm licht, maffe geluiden en zachte kussens zorgen voor de sfeer. Wat hebt u gevoeld in uw lichaam? U hoeft het niet te vertellen met woorden, het mag met stickers op kalkpapier. Verschillende vormen en kleuren kunnen uw sensaties verbeelden. Zo kun u ook zien wat de ander gevoeld heeft! Voor kinderen van 6 tot 12 jaar. ‘Massage - collage’ is een veilige installatie die u in contact brengt met uw lichaam en met elkaar. De massage-handleiding krijgt u cadeau zodat u thuis nog verder kan nagenieten. Tickets via tel. 03 360 85 50 of www.ccdeurne.be .
   
 • Straattheater: Octaaph 
  za 8 december 2018 om 17, 19 en 21 uur - Park Groot schijn (centraal plein) - gratis 

  Octaaph, een méér dan levensgroot vogelskelet, wordt door een merkwaardig echtpaar een blik op de levende wereld gegund. Wanneer het niet enkel een ontspannende wandeling blijkt te zijn, maar er van hem ook nog vliegkunsten worden verwacht, slaat de schrik hem om het hart. Tijdens een korte voorstelling op Deurne Wintert ontdekt hij samen met het publiek zijn reeds lang vergeten mogelijkheden om hogerop te komen.
   
 • Vuuract: Pyromancer 
  za 8 december 2018 om 17, 19 en 21 uur - Park Groot schijn (centraal plein) - gratis 

  Nog meer vuur op Deurne Wintert, want vuurspuwer en vuurkunstenaar Pyromancer brengt er een spectaculaire vuurshow. Hij is één van de beste vuurspuwers ter wereld en heeft inmiddels meer dan tien jaar ervaring met optredens wereldwijd. Zijn vuurshow is een mix van sensationele vlammen, humor en een speels en charmant karakter. Hij brengt een show waar de hitte vanaf spat. Sommige toeschouwers worden warmer van Pyromancer zelf dan van zijn vuur. Anderen verbazen zich over de lengte van de vlammen uit zijn mond.  Deze unieke vuurshow moet u gezien hebben. 
   
 • Muziek: Radio Xmas met Neeka 
  za 8 december 2018 om 16 en 19 uur  - Park Groot Schijn (sportkamer) - 10 euro 

  Kerstliederen van vroeger en nu, heidens of devoot, van hier tot ginder verre, van intiem tot uitgelaten en van onbemind tot alom bekend. Met echter één constante: alle composities worden gepresenteerd op een bedje van akoestische instrumenten. De kalkoen denkt u er best zelf bij. Of juist niet. Deze topmusici van Radio Xmas (o.a. Neeka en Tom Theuns) verlichten maar wat graag de donkerste periode met hun frivole folk. Maar het is ook een ideale tijd voor reflectie. Filosofische diepgang en geschiedkundige weetjes vinden dan ook hun plaats in dit pluralistisch schouwspel!  Tickets via tel. 03 360 85 50 of www.ccdeurne.be.
   
 • Gratis schaatsen met dj Yves Deruyter
  za 8 december 2018 van 16 tot 22 uur - Ijsbaan Ruggeveld, Ruggeveldlaan 488 - gratis 

  Naar jaarlijkse gewoonte trakteert het district iedereen tijdens Deurne Wintert op een flinke portie gratis schaatspret met lasershow op ijsbaan Ruggeveld. Schaatsen kan je kosteloos gebruiken in ruil voor uw identiteitskaart als waarborg. Handschoenen voorziet u zelf. 
  Schaatsers genieten tijdens het schaatsen van opzwepende muziek en de juiste schaatsdeuntjes van dj Mister Mix Nix (van 16 tot 20 uur), dj Pierre Elitair en dj Yves Deruyter (van 20 tot 22 uur). Dj Mister Mix Nix en dj Pierre Elitair duiken voor de gelegenheid in de bodemloze schat van de schaatsbaanklassiekers. Dj Yves Deruyter heeft meerdere houseklassiekers op zijn naam staan en is bekend van het label Bonzai Records. Yves Deruyter komt bewijzen dat ijs wel degelijk kan branden en zal ’s werelds vetste beats droppen op de ijspiste. 

  Bij aanvang van elke blok worden de beschikbare tickets verdeeld. Omwille van veiligheid is er een maximumcapiciteit van 290 schaatsers per blok. Kom dus op tijd, want vol is vol! 
   
 • Comedy met Thomas Smith, Ariane van Hasselt en Jasper Posson 
  za 8 december om 20 uur - Park Groot schijn (sportkamer) - 10 euro

  Deurne Wintert dat is veel vuur, muziek, theater maar ook comedy. En dat gebeurt op de ouderwetse, traditionele manier: een podium, een micro, een spot, action. Humor op zijn puurst en wie kan dat beter dan Thomas Smith. Keer op keer bewijst hij zich als één van de scherpste improvisatiemessen in het snijblok. Zonder de man kan u in de winter geen soep draaien. Of wat dacht u van Ariane van Hasselt die we in Deurne uiteraard niet zomaar de cultuurprijs in handen stopten. MC en rijzende ster aan het comedyfirmament is Jasper Posson, in september nog in het voorprogramma van Alex Agnew en nu dus al terug in Deurne.Tickets via tel. 03 360 85 50 of www.ccdeurne.be.

Programma zondag 9 december

Zondag kan u het park in alle rust ontdekken tijdens een geleide wandeling of de aanwezige verenigingen bezoeken.

 • Ontdek Park Groot Schijn en Ertbrugge
  zo 9 december 2018 om 13 en 15 uur - Park Groot schijn (sportkamer) - 5 euro 

  Deurne is een groen district. Vandaag hebben wij al veel meer aandacht voor (aaneensluitende) groene ruimte, trage wegen en duurzaam verkeer. Nu is de uitdaging om de nog bestaande groen- en recreatiegebieden zo veel mogelijk te bewaren en met elkaar te verbinden. Tijdens deze begeleide wandeling om 13 of 15 uur ontdekt u de schoonheid van Park Groot Schijn en Ertbrugge. Voorzie stapschoenen of laarzen en aangepaste kledij. Inschrijven voor de wandeling is verplicht. 
  Schrijf voor de geleide wandelingen wel op voorhand in via tel. 03 360 85 50 of www.ccdeurne.be.
   
 • Sport-en jeugdverenigingen in Park Groot Schijn zetten hun deuren open 
  zo 9 december 2018 van 13 tot 16 uur - Park Groot schijn (sportkamer) 

  Op zondag van 13 tot 16 uur  zetten alle sportclubs en verenigingen in Park Groot Schijn hun deuren open. Ze nodigen u uit om een kijkje te komen nemen en gidsen u graag door hun aanbod. De jeugdverenigingen voorzien ook een 'speel en doe aanbod' voor kinderen en jongeren. Kijk voor een overzicht van de deelnemende clubs op www.ccdeurne.be.  

Meer info 

Deurne Wintert
vr 7, za 8 en zo 9/12
Park Groot Schijn
ingang via Ruggeveldlaan
Info en tickets via tel. 03 360 85 50 of www.ccdeurne.be
gratis (maar er zijn ook enkele betalende voorstellingen)

Vuurtheater: Passa il tempo
Vuurtheater: Passa il tempo
Rudi Schuerewegen 1|16
Vuurtheater: Passa il tempo
Vuurtheater: Passa il tempo
Rudi Schuerewegen 1|16
Vuurtheater: Passa il tempo
Vuurtheater: Passa il tempo
Rudi Schuerewegen 1|16
Radio Xmas
Radio Xmas
Frederik Claeys 1|16
Pyromancer
Pyromancer
1|16
Stand-up comedy: Jasper Posson
Stand-up comedy: Jasper Posson
1|16
Stand-up comedy: Thomas Smith
Stand-up comedy: Thomas Smith
1|16
Gratis schaatsen op ijsbaan Ruggeveld (met muziek van o.a. dj Yves Deruyter)
Gratis schaatsen op ijsbaan Ruggeveld (met muziek van o.a. dj Yves Deruyter)
1|16
Cirq Mystiek by night
Cirq Mystiek by night
1|16
Vuurtheater: Passa il tempo
Vuurtheater: Passa il tempo
Rudi Schuerewegen 1|16
De Vuurmeesters
De Vuurmeesters
Britt Guns 1|16
De Vuurmeesters
De Vuurmeesters
Britt Guns 1|16
Stand-up comedy: Ariane van Hasselt
Stand-up comedy: Ariane van Hasselt
1|16
Scale & Bird: Urban Baroque Bowl
Scale & Bird: Urban Baroque Bowl
1|16
Britt Guns 1|16
De Vuurmeesters
De Vuurmeesters
Britt Guns 1|16

Verwante info:

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!