De Bospolder
Gallowayrunderen in de Oude Landen
De Oude Landen, vlakbij de stad

De Oude Landen ligt net buiten onze districtsgrenzen, pal tussen Ekeren en de wijk Luchtbal. Bekend voor zijn grote bloemenpracht, rietvogels, nachtegalen en Schotse Gallowayrunderen is het domein wellicht één van de mooiste ...

Concept sportcluster en omgeving in het Veltwijckpark
Sportcluster Veltwijckpark

In het Veltwijckpark is er een basketveld en stond ook een skateramp. Het district investeert in een nieuwe sportcluster waar beide sporten beoefend kunnen worden. De werken starten in augustus 2018 en moeten tegen einde oktober 2018 afgerond zijn.

Hagelkruispark

Het Hagelkruispark is een groene zone in het centrum van Ekeren. Het ligt binnenin het bouwblok dat wordt begrensd door de Oorderseweg, Schoonbroek, Akker en het Groot Hagelkruis.

U kan genieten van de natuur, van kunst en sport in Hof De Bist
Hof De Bist

Hof De Bist is een openbaar park, ontworpen en aangelegd in landschapsstijl. In dit park vindt iedereen wel iets om zich uit te leven of te genieten.

Het Veldwijckpark, de parkgebouwen en de brug van de slotgracht zijn beschermde monumenten
Veltwijckpark

Het Veltwijckpark is aangelegd in Engelse landschapstijl en maakt deel uit van het achterliggende natuurgebied 'de oude landen'.

25 ha van Muisbroek bestaat uit water
Muisbroek

Vroeger noemde men dit de ‘Ekerse putten’. Het is een ontspanningsgebied van ongeveer 55 ha, waarvan 25 ha waterpartij en 15 ha lig- en speelweiden.