Fabio Bono

De Rode Ridder viert verjaardag tijdens Kasteelfeesten

Tijdens de Kasteelfeesten op 21 september vieren we samen met De Standaard Uitgeverij de 60ste verjaardag van De Rode Ridder. De stripreeks, waarvan het eerste deel in 1959 verscheen, is één van de meest succesvolle reeksen uit de geschiedenis van Studio Vandersteen. Er zijn al meer dan 260 albums verschenen.

Kasteel Veltwijck en park worden middeleeuws dorp

Vanaf 13 uur kan je kennismaken met vervlogen ambachten, vaardigheden, spelen en gebruiken. Ga op verkenning in het middeleeuwse dorp, leef je uit in de schildknapenschool en ontmoet Johan en allerlei figuren uit de strips van De Rode Ridder. Verspreid over het bospad verwelkomen de Ekerse verenigingen je ondertussen met allerlei lekkers.

Op het binnenplein vinden koorconcerten plaats van Cantilene onder leiding van Luc Anthonis. Om 16 uur start het riddertornooi met échte ridders te paard, gevolgd door een Kiddy Battle. De prijsuitreiking gebeurt in het bijzijn van De Rode Ridder.

Om 21 uur zorgt een magisch vuurspektakel voor een onvergetelijke climax. Zorg dat je dus tijdig in het park bent en geniet met volle teugen!

Activiteiten, demonstraties en historisch buffet

Onderaan deze pagina vind je de folder (die ook in elke Ekerse brievenbus valt) met alle info over de demonstraties en activiteiten.

Wil je graag historisch tafelen? Reserveer zeker je plek via www.252c.be en misschien zit je wel naast De Rode Ridder of Galaxa! Voor 12 euro per kind en 20 euro per volwassene geniet je van middeleeuwse soep, hammen, kazen, vleespasteien, gegrild fruit, rijstpap en nog veel meer.

Tentoonstelling De Rode Ridder

In bib Driehoek loopt er van 26 september tot 26 oktober een tentoonstelling over deze unieke stripheld. Je kan de expo bezoeken tijdens de openingsuren van de bibliotheek.

Op 4 en 7 september kan je er om 13 uur je schoolboeken gaan kaften. De bib stelt gratis bruin kaftpapier ter beschikking. Wie zijn boeken graag wat minder saai ziet, kan na het kaften bij de illustrator passeren. Hij tovert graag een tekening van De Rode Ridder op je boek!

Praktische informatie

  • zaterdag 21 september 2019 | van 13 tot 20 uur
  • Veltwijckpark, Veltwijcklaan 27
  • gratis

 

 

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!