Contacteer stad Antwerpen

Frank Deckers met een boormachine voor zijn camionMarianne Van Broeck

Aannemer Frank Deckers houdt alles graag zelf in de hand

Elke maand plaatsen we een Hobokense ondernemer in de schijnwerpers. Of beter gezegd: dat doen de ondernemers zelf. Marina van frituur Mayo uit de Steynstraat koos aannemer Deckers omdat hij haar zaak op slechts 14 dagen omtoverde van een oud krot naar een modern pand.

“Een uit de hand gelopen hobby”

“Mijn éénmanszaak is eigenlijk een uit de hand gelopen hobby.” begint Frank Deckers (59). “Voor en na mijn werk kluste ik bij waardoor na  een tijdje een dag te kort werd. Vijfendertig jaar geleden ben ik dan als zelfstandige begonnen. Mijn vrouw is hierin mee gegaan en we zijn gestaag gegroeid. Op een bepaald ogenblik stapte ook mijn zoon mee in de zaak. Vier jaar geleden is hij, na een onderlinge samenwerking van 12 jaar, op zichzelf begonnen. Nu en dan werken we nog samen. Ik werk ook soms met onderaannemers maar vind het vooral belangrijk om alles zelf in de hand te houden.”

“Mijn vak leerde ik gaandeweg. In de avondschool volgde ik tal van cursussen: sanitair installateur, dak- en timmerwerken, loodgieterij, grond- en graafwerken, lekopsporingen en inspectie van en ketelonderhoud.”

“Veel variëteit in mijn werk”

“Ieder project is anders. De variëteit in mijn werk maakt dat ik mijn job met plezier blijf doen. Dat kan gaan van het strippen van een woning, kleinere of totale renovatiewerken, herstellingswerken, graaf- en grondwerken, bedrading voor elektrische laadpalen, geattesteerde ketelkeuringen, ….”

“Polsen naar wensen en verwachtingen van klant is van essentieel belang”

“Het allerleukste zijn natuurlijk de reacties van de klanten: merken dat ik ze met een ‘smile’ op hun gezicht kan achterlaten. Een eerste, goed gesprek, waarbij je peilt naar hun wensen en verwachtingen, vind ik het allerbelangrijkst. Een babbel en duidelijke afspraken, ook over het te besteden budget, is essentieel. De klant kiest uiteraard zelf het materiaal zoals een deur, een badkamermeubel, een radiator, … en ik bekijk en bespreek of het realiseerbaar is.

Mijn grootste uitdaging zit hem in zaken die een ander niet opgelost krijgt zoals een lekopsporing, geurhinder, een breuk in een leiding, elektriciteitsproblemen of vocht.

Onze uitvalsbasis zijn de magazijnen in de Congobootstraat. Daar laad ik mijn materiaal op en los ik alles. Van hier uit vertrek ik goed geëquipeerd naar mijn klanten.

Wie wordt de volgende Ondernemer van de maand?

“Wie een streepje voor heeft bij mij zijn de zaakvoerders van Steiger 3. Die eigenaars kenden, zoals veel van hun collega’s, nare tijden tijdens de coronapandemie maar lieten het hoofd niet hangen. Ze toverden hun bistro om tot een klassevol restaurant. Een ondernemer met durf, daar heb ik bewondering voor. En uiteraard ga ik er zelf graag iets eten.”

Meer info

Deckers Algemene Aannemingen
tel. 0475 44 56 12, deckers.frank@skynet.be
www.deckersalgemeneaannemingen.be

Aannemer Deckers zit op een stoel
Marianne Van Broeck1|5
Rugzak met werkmateriaal
Marianne Van Broeck1|5
Materialenbak vol gerief
Marianne Van Broeck1|5
Een waterpas op een chauffage
Marianne Van Broeck1|5
Materialenbak
Marianne Van Broeck1|5