Contacteer stad Antwerpen

Philip en Kelly in frituur De LekkerbekPieter De Wilde

Frituur De Lekkerbek: de lekkerste huisgemaakte gourmetburgers

Elke maand plaatsen we een Hobokense ondernemer in de schijnwerpers. Of beter gezegd: dat doen de ondernemers zelf. Onze eerste keuze viel op Prestige Breakfast & Lunch. Vanaf dan kozen de ondernemers zelf de volgende Hobokense zelfstandige. Een medewerker van bakkerij Boraida koos zonder enige aarzeling voor frituur De Lekkerbek.

Kelly aan haar kassa
Pieter De Wilde1|3
Philip en Kelly achter de toog
Pieter De Wilde1|3
Philip bakt frieten
Pieter De Wilde1|3

Familiezaak van vader op zoon

Frans Van Hertbruggen (71) richtte in 1985 frituur ‘De Lekkerbek’ op. “Deze locatie werd vroeger ‘den dooien hoek’ genoemd omdat elke zaak die hier kwam ten dode was opgeschreven.” vertelt zijn zoon Philip Van Hertbruggen (42). “Mijn vader is klein gestart met koelboxen in de zaak. In de jaren 80 kon dit nog… De zaak bleek uiteindelijk toch een succes en nadat ik mijn school afmaakte, ben ik mee ingestapt. Twee jaar later is Kelly (40) erbij gekomen."

Mee met de laatste trends

"We kunnen rekenen op een vast cliënteel en volgen de laatste jaren de nieuwe trends. Zo beschikken we over digitale menuborden en maken we veel verse producten. Dat zijn voornamelijk onze verse huisgemaakte kaaskroketten en gourmetburgers. We zijn begonnen met twee burgers en hebben er nu al tien vast op ons menu. Om de zoveel tijd komen er ook nog eens tijdelijke bij. Ook ons stoofvlees en goulash komt vers van de traiteur. Onze klanten zijn er erg lovend over. Daarnaast zijn we ook mee op de boot gesprongen van de glutenvrije producten. We verkopen vijf verschillende glutenvrije snacks die apart gebakken worden van de rest van onze snacks.”

Goede afspraken tijdens corona

"In het begin van de coronaperiode dachten we vooraf goed na. Hoe pakken we dit aan en komen we deze tijd door? We vragen aan onze klanten om zoveel mogelijk telefonisch te bestellen. Dat kan al vanaf 12 uur. Dan spreken we een tijdstip af wanneer ze hun bestelling kunnen ophalen en geven we alles door aan ons zijraam. Zo splitsen we onze klanten op om lange wachtrijen te vermijden. De mensen die ter plekke bestellen wachten aan de voordeur en de anderen aan het zijraam. Want er mogen slechts twee klanten per keer binnenkomen. We trachten op een goede manier te communiceren om alles zo vlot en veilig mogelijk te laten verlopen.” besluit Philip.

Wie wordt de volgende ondernemer van de maand?

“Mijn keuze valt op de Novonov aan de overkant van onze frituur. Eigenaar Benjamin Algoet en ik hebben een stilzwijgende samenwerking. In de zomer worden er veel evenementen georganiseerd zoals verjaardags-, doop- en communiefeestjes. Vaak komen hun klanten bij ons terecht om onze gerechtjes bij hun op te eten. Daarnaast vind ik hun werking een superconcept! Ze hebben een stuk groen waar kinderen vrij kunnen spelen omdat er maar één toegangspoort is. Ik hoor van mensen die er een feestje gegeven hebben dat ook de prijs-kwaliteitsverhouding zeer goed zit.”

Meer info

Frituur De Lekkerbek
Steynstraat 1, 2660 Hoboken
tel. 03 830 29 77

info@delekkerbekhoboken.be
www.delekkerbekhoboken.be
www.facebook.com/Frituur.De.Lekkerbek/

Open van woensdag tot en met zondag van 16 tot 21 uur