Contacteer stad Antwerpen

Peter in zijn zaakPieter De Wilde

Gedreven ondernemers Jo en Peter runnen keurslagerij Goeminne met hart en ziel

Elke maand plaatsen we een Hobokense ondernemer in de schijnwerpers. Of beter gezegd: dat doen de ondernemers zelf. De eigenaars van Steiger3 koos voor keurslagerij Goeminne omdat het een familiebedrijf is vol harde werkers die kwalitatieve vleeswaren leveren.

Jo Goeminne legt uit
Pieter De Wilde1|4
Slagerij Goeminne, de verstoog
Pieter De Wilde1|4
Slagerij Goeminne: droge worsten die ophangen
Pieter De Wilde1|4
Logo van Keurslager Goeminne op de trui van Jo
Pieter De Wilde1|4

De broers Jo (59) en Peter Goeminne (54) zijn gedreven ondernemers die geboren en getogen zijn in Hoboken. “Mijn broer is oorspronkelijk beenhouwer van opleiding. Om een beenhouwerij te runnen moest je vroeger een diploma bezitten.” legt Jo Goeminne uit. “Zelf ben ik bij mijn nonkel in de beenhouwerij gestart. Na enige tijd overlegden we met onze ouders, die de eerste eigenaars van deze beenhouwerij waren, om mee in de zaak te komen en deze op termijn over te nemen. Zo zijn we ineens met frisse moed vertrokken, met de nodige raad en daad van onze ouders - wat nog steeds het geval is. Na een paar jaar vernieuwden we de zaak, enkele jaren later renoveerden we en een jaar later namen we bakkerij Noens over zodat we van twee panden één maakten, wat een serieuze uitbreiding betekende. We legden ons ook meer toe op het leveren aan horeca. Dat is nog altijd zo. Sinds corona merken we dat er tijdens het weekend veel meer mensen over de vloer komen van buitenaf: Wilrijk, Hemiksem maar ook klanten die verder in Hoboken wonen.”

Het merk Keurslager

“We zijn ondertussen al 15 jaar ‘Keurslager’. Keurslagers zijn zelfstandige slagers met een gemeenschappelijk DNA: vakmanschap, ondernemerschap, persoonlijke aandacht en kwaliteit. Door middel van (product)keuringen behouden we de kwaliteit waar we als merk voor staan en leggen we de lat steeds hoger. De sterkte hiervan is dat we éénmaal per maand samenkomen om ideeën uit te wisselen. Dat kan gaan over een nieuw product, personeelsproblemen of bijvoorbeeld onze elektriciteitsrekening. Samen trachten we het aanbod van onze producten - vers vlees, charcuterie, kaas en salades -  zo te diversifiëren zodat je bij ons dingen kan kopen die je in de supermarkt niet vindt.”

Divers aanbod van lekkere bereide maaltijden

“Bij ons kunnen klanten uiteraard ook terecht voor veel bereide, lekkere maaltijden zoals bijvoorbeeld het alom geprezen Hobokens potje. Zeker nu met de feestdagen in aantocht is het aanbod erg groot. Tijdens het barbecueseizoen kan er een barbecue op maat worden samengesteld. Indien gewenst komen wij zelfs aan huis bakken. Ook voor recepties en feestjes is er een uitgebreide keuze aan koude en warme hapjes.”

We stemmen goed af zodat de winkel tijdens vakantieperiodes nooit sluit

“Onze dag start om 5 uur. Dan maken Peter en ik de bestelling klaar voor de restaurants, broodjeszaken en cafetaria’s. Daarna komt het personeel aan om de winkel op orde te zetten voor de opening omstreeks 7.30 uur. Omdat we met zijn twee zijn, zorgen we ervoor dat we goed afstemmen zodat de winkel eigenlijk nooit moet gesloten worden op momenten dat we met vakantie willen gaan.”

Wie wordt de volgende Ondernemer van de maand?

Peter Goeminne: “Sandra en Neda staan op de maandag- en zaterdagmarkt met snoepjes. Het is daar altijd heel gezellig, het zijn sympathieke mensen die kwaliteitssnoep verkopen. Zelf geef ik de voorkeur aan hun heerlijke chocolade en ik ben ook zot van hun halve vruchtjes.”

Meer info

Keurslager Goeminne
Kapelstraat 185
tel. 03 827 58 22, info@keurslager-goeminne.be
www.keurslager-goeminne.be 

Openingsuren

  • maandag: van 7.30 tot 12.45 uur en van 13.30 tot 17 uur
  • dinsdag : van 7.30 tot 12.45 uur en van 13.30 tot 17 uur
  • donderdag: van 7.30 tot 12.45 uur en van 13.30 tot 17 uur
  • vrijdag: van 7.30 tot 12.45 en van 13.30 tot 17 uur
  • zaterdag: van 8 tot 14.30 uur