Contacteer stad Antwerpen

Ive en zijn mama in met kaasbollen op de achtergrondPieter De Wilde

Keuze uit een 70-tal kazen met vlotte bediening bij kaashandel Cassauwers

Elke maand plaatsen we een Hobokense ondernemer in de schijnwerpers. Of beter gezegd: dat doen de ondernemers zelf. Het snoepkraam van Sandra en Neda koos voor kaashandel Cassauwers op de markt.

Het kaaskraam op de markt: zij-aanzicht
Pieter De Wilde1|12
Het kaaskraam op de markt: vooraanzicht
Pieter De Wilde1|12
Ive en zijn mama in hun kaaskraam
Pieter De Wilde1|12
Crémeux de Bourgogne
Pieter De Wilde1|12
Chaumes op een toonplank
Pieter De Wilde1|12
Verschillende kaasbollen
Pieter De Wilde1|12
De mama van Ive achter de kassa
Pieter De Wilde1|12
Ive snijdt stukken van een kaasbol
Pieter De Wilde1|12
Inpakken van kaas
Pieter De Wilde1|12
Kaastoog
Pieter De Wilde1|12
De mama van Ive achter de kassa
Pieter De Wilde1|12
Drie kaasbollen
Pieter De Wilde1|12

“Samenwerking met ouders verloopt natuurlijk”


Ive Cassauwers: “Ons familiebedrijf ging van start in 1919. Toen nog heel kleinschalig onder de vorm van een kaasronde met de auto door de stad. In de jaren zeventig kwam daar de markt bij. Zelf ben ik er ingerold van vader op zoon. Van jongs af aan hielp ik mee op zaterdagen en na school stapte ik mee in de zaak. Ik heb altijd met mijn ouders samengewerkt. De markt is altijd een gezellige bedoening die gezien wordt als een uitstap. Tegenwoordig zijn het meer oudere mensen die de markt frequenteren omdat er meer tweeverdieners zijn die op dat ogenblik zelf aan het werk zijn tijdens de week.”

“Andere keuze van kazen in zomer en winter”

“Wij verkopen een verscheiden assortiment van een zeventigtal kazen van Belgische, Franse, Italiaanse en Zwitserse afkomst, altijd supervers. Van zacht tot hard, uiteraard ook de klassiekers en sommige bijzondere kazen die je niet in een supermarkt terugvindt. Hiervoor werken we met verschillende leveranciers om na te gaan wie wat aanbiedt en waar de beste kwaliteit te vinden is. We merken dat er in de zomer meer frissere kazen worden afgenomen en zuivelproducten zoals yoghurt en in de winter vaker gemalen kazen om gratins mee te maken.”

Ultieme tip om je eigen kaasschotel samen te stellen

“We bieden ook kaasschotels aan: klaargemaakte pakketten in twee formules. Formule 1 is met nootjes en formule 2 een all-in met fruit, nootjes, kerstomaatjes en eventueel brood. Als klanten zelf een kaasschotel willen samenstellen, raad ik hen aan om niet teveel kaassoorten te gebruiken. Als je met 4 personen bent, ga je beter voor een 5-tal kazen in grotere stukken in plaats van bijvoorbeeld 7 of 8 kleinere stukjes. Want stel dat je van een kaas proeft en je vindt die heel lekker, blijft er bijna niets meer van over als je er nog een stukje van wilt. Je gaat dus beter voor minder in een mooi assortiment. Mijn favoriete kaas is de Dolce Gusto. Dat is een mengeling van schaap-, koe- en geitenmelk met een korst van lavendel. Deze kaas is halfhard van structuur, smaakt anders dan andere kazen en steekt ertussenuit.”

Wie wordt de volgende ondernemer van de maand?

“Ik kies voor fotograaf Frank Lambrechts. Hij is een echte voorstander van lokale aankopen en zal ook anderen aansporen om iets in je eigen buurt te kopen vooraleer je op internet gaat surfen. Frank werkt onder andere voor televisie, onder andere voor #LikeMe en The Masked Singer. Een tijd geleden maakte hij de fotoreeks Contrast. Die was te zien in het Vleeshuis in Antwerpen en in De Panne. Dat vond ik heel sjiek.”

Meer info

Kaashandel Cassauwers
tel. 0477 61 38 55
kaashandelcassauwers@outlook.com 
Facebook: Kaashandel Cassauwers