Contacteer stad Antwerpen

Katrien en Chris naast elkaar in hun beenhouwerijPieter De Wilde

Slagerij Thyssen: lekkere vleeswaren, zelfbereide producten en groot aanbod van kazen

Elke maand plaatsen we een Hobokense ondernemer in de schijnwerpers. Of beter gezegd: dat doen de ondernemers zelf. Onze eerste keuze viel op Prestige Breakfast & Lunch. Vanaf dan kozen de ondernemers zelf de volgende Hobokense zelfstandige. De eigenares koos van bar- en cultuurclub Novonov koos voor de goede zorgen van kwaliteitsslagerij Thyssen.

Katrien achter de toog
Eigenares Katrien achter de toog
Pieter De Wilde1|11
Katrien en Chris op een bankje buiten voor de winkel
Katrien en Chris op een bankje buiten voor de winkel
Pieter De Wilde1|11
Chris schept charcuterie op
Eigenaar Chris bedient de klanten
Pieter De Wilde1|11
Bordjes met een keuze uit pakketten en vleesmachines
Samengestelde pakketten bestellen
Pieter De Wilde1|11
Grote kaastoog
Grote kaastoog
Pieter De Wilde1|11
De eindejaarsfolder
De eindejaarsfolder
Pieter De Wilde1|11
Grote keuze aan charcuterie
Grote keuze aan charcuterie
Pieter De Wilde1|11
Verschillende soorten salades
Grote keuze salades
Pieter De Wilde1|11
Met het hakmes in het vlees
Met het hakmes in het vlees
Pieter De Wilde1|11
Snijden van dry aged beef
Snijden van dry aged beef
Pieter De Wilde1|11
Beenhouwer Chris toont zijn vleeswaar
Beenhouwer Chris toont zijn vleeswaar
Pieter De Wilde1|11

“We bereiden veel zelf”

Eigenaar Chris Vervaet had, samen met zijn vrouw Katrien, 16 jaar geleden een beenhouwerij in Zele. Samen droomden ze van meer, groter en beter. Na veel wikken en wegen kwamen ze terecht in Hoboken. Ze vonden er beenhouwerij Thyssen, een gevestigde waarde in een pand dat voldeed aan hun dromen.

“We toverden deze zaak om tot een volwaardige beenhouwerij. De medewerkers kregen de nodige bijscholing en de presentatie van de verse producten werd verbeterd." Niet alleen de vleeswaren trekken de aandacht in de mooie toog, ook het groot aanbod van kazen. “De kaasafdeling is het werk van Katrien, die er natuurlijk ook voor koos om de gekende Nello en Patraschekaas in ons aanbod op te nemen. Dat is een kaas gerijpt in Hobokens Nello bier. Daarnaast maken we veel salades en veel andere specialiteiten zelf.” aldus Chris.

Uitleg over producten op sociale media

Als modern bedrijf gaan ze mee met hun tijd. “Elke week kan je een andere dry aged vleessoort aantreffen op onze Facebook- en Instagrampagina. Onze klanten zijn daar zeer enthousiast over en vragen steeds meer naar extra informatie in onze winkel.”

'Speciallekes' van het huis

“Tijdens de eerste lockdown hadden we een idee en dat blijkt nu ook te werken. Elke vrijdag kunnen klanten een warm takeawaymenu afhalen tussen 17 en 18 uur. Deze menu’s kan je bestellen tot donderdagavond. Ook zonder dit nieuwe initiatief waren we steeds ten dienste van ons cliënteel. Zo leveren we al jaren dagschotels, inclusief soep en nagerecht, aan huis aan een scherpe prijs. Wij ondervinden nu, tijdens deze coronaperiode, dat de Hobokenaars steeds sneller de weg vinden naar onze maaltijden. Mensen kunnen op dit moment, jammer genoeg, niet op restaurant gaan maar door onze service is het toch ook een beetje feest in huis. Onze takeawaymenu’s en dagschotels kan je bekijken op onze website.”

www.ikwilvlees.be

“Om het de klanten nog gemakkelijker te maken staat onze website vol foto’s en suggesties. Zo kan je via de webshop zelf je pakket samenstellen van 5 of 10 kg. Je kiest als klant voor een voorgesteld pakket of stelt het zelf samen.”

Eindejaarsfeesten in zicht

“Om iedereen toch een prettig eindejaar te bezorgen staat onze folder en website vol met aperitiefhapjes, voor- en hoofdgerechten en natuurlijk voor de doe-het-zelf feestvierders de nodige fondue- en gourmetschotels. Dit jaar zorgen we, geheel coronaproof, voor schaaltjes per persoon.
Slagerij Thyssen: lekkere vleeswaren, zelfbereide producten en groot aanbod kazen

In normale tijden verzorgen we ook barbecues, verjaardags- en communiefeesten en recepties maar zoals altijd heeft elk minpunt ook zijn positieve kant. We hebben meer tijd voor elkaar en ons gezin.”

Wie wordt de volgende ‘Ondernemer van de maand’?

“Warme bakker Frabak in de Steynstraat gaat er echt voor. Vaak bieden ze nieuwe producten aan. Zij zijn ondernemers in hart en ziel en doen net dat ietsje meer dan een ander”

Meer info

Kwaliteitsslagerij Thyssen
Antwerpsesteenweg 397, 2660 Hoboken

www.ikwilvlees.be
info@slagerijthyssen.be, tel. 03 827 29 85

Facebook en Instagram: Kwaliteitsslagerij Thyssen