Contacteer stad Antwerpen

Het grafmonument van de familie van Niny SchepensSigrid Spinnox

Wandeling op Schoonselhof langs 9 bijzondere graven

De wandeling ‘Antwerpen Herdenkt: uit het graf’ loopt langs negen bijzondere graven. Je verneemt het oorlogsverhaal van de mensen die erachter schuilgaan via de Erfgoedapp op je smartphone. De route is 4,5 km en de wandeling duurt anderhalf uur. 

Op het Schoonselhof liggen duizenden mensen begraven die de Tweede Wereldoorlog meemaakten. Ze werden er het slachtoffer van of zagen op zijn minst hun leven voorgoed veranderen. Al die mensen hebben een bijzonder verhaal te vertellen. 

De wandeling ‘Antwerpen Herdenkt: uit het graf’ leidt je via de prachtige natuur van begraafpark Schoonselhof langs negen graven met zo’n bijzonder verhaal. Denk maar aan Regine Beer die Auschwitz overleefde of Niny Schepens die omkwam door de V-bom op de Rex. Maar ook Camille Huysmans, burgemeester tijdens de bevrijding van Antwerpen en vele anderen geven je een kijk op hun leven tijdens dit dramatische conflict.  

Download de app voor de audiofragmenten

Download hiervoor de Erfgoedapp op je smartphone via Google Play (Android) of de App Store (Apple), volg de route op het Schoonselhof en luister bij elk graf via een audiofragment naar het verhaal. De route is 4,5 km en de wandeling duurt ongeveer anderhalf uur. Let op: de route loopt gedeeltelijk over gras en is daarom moeilijk toegankelijk voor personen die slecht te been zijn of onderweg zijn met een rolstoel.

Tip: zorg ervoor dat je smartphone voldoende opgeladen is, zo kan je de app zorgeloos gebruiken.