district Wilrijk - Tom Cornille
Groenplan - Zuidelijke Kamers
Buurtpark Hollebeekstraat
Bepaal mee de toekomst van buurtpark Hollebeek

De stad Antwerpen spant zich, samen met districten Hoboken en Wilrijk, in voor de bescherming en versterking van de beek en het groen rondom in het noorden van de Hollebeekvallei. Zo wil de stad verzekeren dat het een mooi groen, toegankelijk en ...

Bescherm je buurtboom met een lintje

Nu de lente weer volop in het land is, voelen velen hun groene vingers jeuken. Wist je dat je zelfskan tuinieren op het stukje grond rond de boom voor je deur? Je mag de ...

't Neerhofke
Buurtparkje Wanninkhove

Het buurtpark Wanninkhove ligt in de wijk Neerland. In het buurtparkje vind je behalve speeltuinen ook een hondenweide en een trapveldje. Tot voor kort vond je er een dierenparkje.

Ontwikkeling Neerland
Ontwikkeling Neerland

Het projectgebied “Neerland” situeert zich in het Antwerpse district Wilrijk, langsheen de Krijgslaan die de verbinding vormt tussen de Boomsesteenweg (A12) en de Doornstraat.

Hollebeekvallei
Hollebeekvallei

De Hollebeek vormt de grens tussen de districten Wilrijk en Hoboken. Ze loopt afwisselend door sterk verstedelijkt gebied en mooie groengebieden zoals het Schoonselhof.

Hof van Mols
Valaarpark

Het kasteel Valaarhof wordt in de volksmond ook wel Hof van Mols genoemd naar de laatste eigenaar. Het kasteel en de hoeve zijn nu eigendom van de Steinerschool. Valaar is een prachtig openbaar wandelpark. Men spreekt hier van een bospark.

Hof Ter Beke is het enige kasteel in Wilrijk met een toren
Het park is aangelegd in Engelse landschapstijl
Park Steytelinck

Het Steytelinckpark ligt in de Sint-Bavostraat. De ingang bevindt zich vlakbij de Sint-Bavokerk. Dit prachtige wandelpark heeft een attractieve speeltuin en een mooie vijver.

Fort VII is een beschermd monument en een erkend natuurreservaat
Fort VII

Het behoort tot de fortengordel rond Antwerpen, naar een ontwerp van Henri-Alexis Brialmont (1821 – 1903).