Groenaanplantingen Wilrijk
Groenplan - Zuidelijke Kamers
Buurtpark Hollebeekstraat
RUP buurtpark Hollebeek

De stad Antwerpen spant zich, samen met districten Hoboken en Wilrijk, in voor de bescherming en versterking van de beek en het groen rondom in het noorden van de Hollebeekvallei. Zo wil de stad verzekeren dat het een mooi groen, toegankelijk en ...

Bescherm je buurtboom met een lintje

Nu de lente weer volop in het land is, voelen velen hun groene vingers jeuken. Wist je dat je zelfskan tuinieren op het stukje grond rond de boom voor je deur? Je mag de ...

't Neerhofke
Buurtparkje Wanninkhove

Het buurtpark Wanninkhove ligt in de wijk Neerland. In het buurtparkje vind je behalve speeltuinen ook een hondenweide en een trapveldje. Tot voor kort vond je er een dierenparkje.

Park van Eden
Park van Eden

Het Park van Eden situeert zich langs de Krijgslaan die de verbinding vormt tussen de Boomsesteenweg (A12) en de Doornstraat.

Hollebeekvallei
Hollebeekvallei

De Hollebeek vormt de grens tussen de districten Wilrijk en Hoboken. Ze loopt afwisselend door sterk verstedelijkt gebied en mooie groengebieden zoals het Schoonselhof.

Hof van Mols
Valaarpark

Het kasteeldomein Valaarhof wordt in de volksmond ook wel Hof van Mols genoemd naar de laatste eigenaar. Het kasteel en de hoeve zijn nu eigendom van de Steinerschool. Valaar is een prachtig openbaar wandelpark. Men spreekt hier van een bospark.

Hof Ter Beke

Het wandelhof Hof Ter Beke bevindt zich in Wilrijk aan de rand van de A12 (Boomsesteenweg) en de industriezone.