District Wilrijk

Wie wint de Geitetrofee?

Elk jaar reikt het district Wilrijk de Geitetrofee uit. Kandidaturen voor deze ereprijs zijn welkom tot en met zondag 1 december. De stemming en uitreiking vinden plaats op zaterdag 21 december.

De jury voor de Geitetrofee, bestaande uit leden van de Wilrijkse districtsraad, het districtscollege en de lokale pers, selecteerde vier personen voor de trofee. Allen hebben ze zich het afgelopen jaar ingezet voor het district en zijn inwoners of Wilrijk op een positieve manier in het nieuws gebracht.

Het districtsbestuur reikt de Geitetrofee elk jaar uit aan een verdienstelijke persoon, groep of vereniging die zich dat jaar heeft ingezet voor Wilrijk, de typische eigenheid van het district of zijn bevolking. De recentste laureaat is voormalig ATV-schermgezicht Marc Fransen. Aan de prijs is een bronzen beeldje verbonden.

Kandidaturen welkom tot en met 1 december

Iedereen kan een kandidaat voor deze prijs voorstellen. De kandidaturen, vergezeld van een korte begeleidende nota, kunnen tot en met zondag 1 december 2019 worden ingediend via district.wilrijk@antwerpen.be of per brief (District Wilrijk, Bist 1, 2610 Wilrijk). Aan welke criteria een kandidaat-winnaar van de Geitetrofee moet voldoen en nog andere info, staat in het wedstrijdreglement.

Stemmen en uitreiking op de oudejaarsdrink

Uit alle inzendingen worden drie genomineerden geselecteerd. Een vakjury en de bewoners van Wilrijk zullen vervolgens uitmaken wie de Geitetrofee in de wacht sleept. De stemming en de uitreiking van de trofee vinden plaats op de oudejaarsdrink van het district Wilrijk op zaterdag 21 december 2019 op de Bist.

 

Wie waren de vorige winnaars?

De afgelopen jaren ging de Geitetrofee naar deze personen en verenigingen:

  • 2018: Marc Fransen - voormalig nieuwsanker van tv-zender ATV maar ook actief bij onder meer de Wilrijkse toneelgroep Arsnoevoo.
  • 2017: Sarina Ahmad - tekenaar die het ontwerp maakte van de grote Jommeke-stripmuur aan de Heistraat
  • 2016: Red Vic - basketclub die opereert vanop het Pachthofplein
  • 2015: Hugo Berckmoes - technisch leider van de Geitestoet
  • 2014: Bananentejater - amateurtoneelgroep actief op het Valaar

 

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!