Contacteer stad Antwerpen

Britt Guns
Twee vrouwen joggen samen in het parkVictoriano Moreno

START TO RUN

Zin om te gaan lopen, maar een extra duwtje nodig? Sluit je dan aan bij een Start to runsessie van een Antwerpse atletiekclub. Bij veel clubs kan je na een Start to run ook een Keep on runninsessie volgen. Check snel onderstaand overzicht.

Start to run

Trainen onder begeleiding van een coach, maar vooral in groep lopen is een perfecte stimulans. Samen lopen is nu eenmaal aangenamer dan alleen lopen, zeker in het begin! Bovendien boek je in groep ook sneller vooruitgang, omdat mensen elkaar aanmoedigen. In Antwerpen bieden heel wat atletiekclubs Start to runsessies aan op maat van de beginnende loper. Bekijk hieronder waar jij allemaal terecht kan, maak je keuze en trek je loopschoenen aan. Wedden dat je de loopmicrobe snel te pakken hebt?

Opgelet: niet alle alle Start to run-programma's worden bij de atletiekclubs in dezelfde periode georganiseerd. Vraag zeker naar het aanbod in loopbegeleiding doorheen het jaar bij de club.

Op zoek naar een loopschema? Kijk dan even op de website van KeepOnRunning.be. Daar vind je schema's voor verschillende afstanden (5, 10, 16, 21 en 42 km).

Keep on Running

Naast de Start to runsessies van 0 tot 5 km bieden ook heel wat clubs Keep on Runningsessies van 5 tot 10 km of zelfs van 10 tot 15 km. Vraag dus zeker naar loopbegeleiding die bij je past.