Contacteer stad Antwerpen

Begraafplaats Deurne, Sint-Fredegandus

De begraafplaats Sint-Fredegandus is één van de beter bewaarde geheimen van Deurne. Ze vertrekt rond de Sint-Fredeganduskerk en strekt zich verder uit langs de Lakborslei. Op deze begraafplaats worden geen nieuwe concessies meer verleend.


Locatie

Begraafplaats Sint-Fredegandus

Een ware erfgoedschatkamer

Dit is een oude begraafplaats met een heldere structuur rond een centrale as, de zogenaamde Christusweg. Net als op het Schoonselhof kregen heel wat prominente Antwerpenaren hier een laatste rustplaats.

Je komt in een andere wereld zodra je door de poort naar binnen stapt. De Antwerpse Ring, die vlakbij ligt, lijkt plots ver weg. Het gevoel van rust en ruimte is verbazingwekkend.

Deze begraafplaats is een ware erfgoedschatkamer. Je loopt er tussen de mooiste funeraire architectuur en - beeldhouwkunst uit de voorbije eeuwen. Rond de kerk, op het oudste gedeelte, liggen de grafzerken dichter bij elkaar. 

Toegankelijkheid begraafplaatsen

De Antwerpse begraafplaatsen zijn vrij toegankelijk tijdens de openingsuren.

Mag ik met de auto op de begraafplaats? 

Zijn er kraantjes op de begraafplaats? 

Op de begraafplaats is er 1 kraan aanwezig (aan de zijkant van het dienstgebouw).  Deze kan bij vorstgevaar worden afgesloten tussen 1 november en 15 mei. 

 

Mag ik met de hond op de begraafplaats?
Honden aan de leiband (van maximum 1,5 meter) zijn welkom op de begraafplaatsen.

Openingsuren begraafplaats

Bekijk de openingsuren en contactgegevens van deze begraafplaats 

  • De toegang aan de Te Couwelaarlei (onderdoorgang naast bibliotheek Te Couwelaar) volgt de openingsuren van de bibliotheek.  
  • Sta je voor een gesloten poort? Druk dan op de rode knop aan het gebouw bij de hoofdingang. Je kan de begraafplaats ook altijd verlaten via het draaihek aan de Hallershofstraat.